EL PARTIT INAUGURAL DEL MUNDIAL

Rússia obre el Mundial amb una 'maneta' davant de l'Aràbia de Pizzi

rpaniagua43754204 russia s denis cheryshev celebrates after scoring his side s180614185248

rpaniagua43754204 russia s denis cheryshev celebrates after scoring his side s180614185248 / Matthias Schrader

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L’amfitriona del Mundial va oferir un festival golejador en l’estrena del seu campionat contral’Aràbia Saudita a l’estadi Lujniki de Moscou (5-0). Rússia va trencar una ratxa de set partits sense guanyar i va arrossegar l’Aràbia Saudita de Pizzi.

Denís Txérixev, autor de dos gols extraordinaris, va ser el protagonista de la primera jornada del torneig. L’extrem rus, que va saltar a la fama a finals del 2015 perl’alineació indeguda del Madrid que li va costar l’eliminació de la Copa a Cadis, es va exhibir en aquesta ocasió sobre la gespa. 

Va ser un cop de sort per a Rússia, ja que l’actual jugador del Vila-real va començar a la banqueta. Va substituir el lesionat Dzagóiev (m. 24) i va anotar el segon gol al definir amb l’esquerra després d’una preciosa retallada (m. 43). Abans, Gazinski, el jugador del Krasnodar, va marcar el primer gol del torneig (m. 12). 

El talentós Golovin

Notícies relacionades

No va tenir resposta el conjunt de Pizzi, que es va ensorrar en el tram final de la trobada. Un cop de cap de Dzyuba (m. 71), un meravellós gol amb l’exterior de Txérixev (m. 91) i una falta perfecta del talentós Golovin (m. 92) van certificar la 'maneta' russa. 

El pitjor partit del Mundial (es mesuraven les seleccions amb pitjor rànquing FIFA: Rússia, la 70a; i Aràbia, la 67a) va acabar amb un festival de l’amfitrió i l’onada a les grades de l’estadi moscovita. 

Rússia, 5; Aràbia, 0

<strong>RÚSSIA</strong>: <span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px;">Akinféiev; Mario Fernandes, Ignaxévitx, Kutépov, Jirkov; Zobnin, Gazinski, Golovin, Dzagóiev (Txérixev, m. 24), Samédov (Kuziaev, m. 64); i Smólov (Dziuba, m. 70).</span>