RELLEU A 'LA ROJA'

Fernando Hierro dirigirà Espanya en el Mundial de Rússia

El director esportiu de la federació assumeix el càrrec del destituït Lopetegui

undefined7287926 madrid 15 11 2007 entrevista esta ma ana  a fernando hierro 171123183153

undefined7287926 madrid 15 11 2007 entrevista esta ma ana a fernando hierro 171123183153 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Ja és oficial. Fernando Hierro serà el nou seleccionador espanyol al Mundial de Rússia. En menys de dues hores, Luis Rubiales, el president de la Federació Espanyola, ha gestionat el cisma que s’ha viscut a Krasnodar després de la destitució de Julen Lopetegui, que ha abandonat la concentració de la selecció espanyola a Rússia sense fer declaracions.

Estàvem obligats a actuar", ha argumentat Rubiales per justificar el cessament fulminant de Lopetegui per haver negociat el seu fitxatge amb el Madrid sense haver-lo informat prèviament. Ha actuat acomiadant el nou tècnic blanc i ha actuat col·locant Hierro a la banqueta, amb el debut en el Mundial a la cantonada.

Espanya juga a Sotxi divendres contra Portugal i Hierro, exentrenador de l’Oviedo (la seva única experiència com a màxim responsable a les banquetes, ja que també va ser ajudantd’Ancelotti al Madrid), agafarà el comandament de ‘la Roja’.

Primer entrenament

Adeu a Lopetegui, és el torn de Hierro, que dirigirà la sessió d’entrenament d'aquest vespre a Krasnodar abans de volar demà a Sotxi. Ha assistit aquest matí a la compareixença de premsa de Rubiales en la qual ha anunciat l’acomiadament del basc per haver-se compromès amb el Madrid sense informar-lo prèviament.

Notícies relacionades

"No, no em plantejo ser seleccionador", va declarar Hierro a Manu Carreño a 'El larguero' de la Cadena SER diumenge passat, tot i que va admetre, això sí, que l’havia "picat el cuc" de tornar a ser entrenador. Un cuc que no imaginava llavors que li vindria tan aviat. 

En el seu únic any com a tècnic va portarl’Oviedo a la vuitena posició de la Segona Divisió A (temporada 2016-17) abans de tornar a realitzar la feina de director esportiu de la federació espanyola, una cosa que havia fet el 2010 quan Vicente del Bosque era el seleccionador en la conquesta del Mundial de Sud-àfrica.