ANÀLISI DE LA COPA DEL MÓN

Calendari de quarts del Mundial de Rússia 2018

Dates i horaris dels partits de les eliminatòries prèvies a les semifinals de la Copa del Món

w-dep-mundial-cuartos-cro

w-dep-mundial-cuartos-cro

9
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El calendari delsquarts de final i les semifinals del Mundial de Rússia 2018 ja va quedant definit. Per la part esquerra del quadro, França Bèlgica disputaran la primera semifinal després de superarl’Uruguai el Brasil, respectivament. Per la part dreta, Anglaterra s’enfrontarà amb el guanyador del Croàcia-Rússia.

Aquestes són les dates dels encreuaments del quadro final del Mundial 2018, amb l’hora i el canal de TV previst per a cada partit:

Encreuaments de quarts de final

Divendres 6 juliol

⚽ 16.00 h (14.00 GMT): França Uruguai. Nijni Nóvgorod Stadium. Cuatro

⚽ 20.00 h (18.00 GMT): Brasil - Bèlgica. Kazan Arena. Telecinco

Dissabte 7 juliol

⚽ 16.00 h (14.00 GMT): Suècia - Anglaterra. Samara Arena. Cuatro

⚽ 20.00 h (18.00 GMT): Rússia - Croàcia. Estadi Olímpic Fixt. Telecinco

Semifinals

Dimarts 10 juliol

20.00 h (18.00 GMT): França - Bèlgica. Sant Petersburg Arena. Telecinco

Dimecres 11 juliol

20.00 h (18.00 GMT): Guanyador Rússia-Croàcia - Anglaterra. Estadi Lujniki, Moscou. Telecinco

Tercer i quart lloc

Dissabte 14 juliol

16.00 h (14.00 GMT): Sant Petersburg Arena. Telecinco

Final del Mundial 2018

Diumenge 15 juliol

17.00 h (15:00 GMT): Estadi Lujniki, Moscou. Telecinco


Aquests eren els nostres pronòstics per a la fase de grups del Mundial de Rússia 2018:

Grup A: L’Uruguai de Suárez i Cavani, favorita

El Mundial s’inaugura amb un partit d’escàs glamur entre l’amfitrió i l’Aràbia Saudita que ha de servir perquè Rússia iniciï amb bon peu el torneig amb la presència del president Putin a les grades. Una ensopegada local resultaria fatal per a la selecció de Cherchésov, que s’ho jugaria tot en el segon xoc davant d’Egipte. El conjuntd’Héctor Cúper  ja tindria al màximSalah. Els africans debuten davant de l’Uruguai el dia 15. Si no hi ha sorpreses, els charrúas són els favorits per passar com a primers, encapçalats per Luis Suárez i Cavani.

El blaugrana torna amb gana al Mundial després de la polèmica mossegada a Chiellini del 2014. Sota la batuta del ‘Mestre’ Tabárez, que afronta el seu quart Mundial, els celestes tornaran a estirar cor i consistència (l’eix central amb els atlètics Godín Giménez ja impressiona). Atenció a la classificació final d’aquest grup, ja que d’allà sortirà l’encreuament amb 'La Roja'. No és descartable un Uruguai-Espanya a vuitens, però el lògic és que totes dues siguin primeres. Rússia seria la favorita per passar com a segona lluitant amb Egipte. L’Aràbia de Juan Antonio Pizzi quedarà fora.

Grup B: Duel entre Espanya i la campiona d’Europa

El divendres 15 de juny, a les 20.00 hores a Sotxi, Espanya i Portugal disputaran un partit transcendental per al futur del grup. La vencedora ho tindrà tot de cara per aconseguir la primera plaça, que permet un futur més còmode en la logística del torneig, ja que disputaria vuitens i unes hipotètiques semifinals i final a Moscou. Un empat en aquest xoc portaria a estirar la diferència de gols davant de Marroc i Iran, molt més febles. ‘La Roja’ és la favorita per comandar el grup i oblidar el desastre de fa quatre anys, quan va quedar fora en la primera fase.

Lopetegui ha construït un bloc fiable que hauria de superar la campiona d’Europa, encara que la por de la derrota en el xoc inaugural no fa descartar un possible empat. Els lusitans compten amb mitja selecció nova respecte a l’Eurocopa, però continuen baluards com Rui Patricio, Pepe, William Carvalho i, com, no Cristiano Ronaldo. Hauria de passar a vuitens també.

Entre el Marroc i l’Iran, els africans són més perillosos. Dirigits per Herve Renard, guanyador de dues Copes de l’Àfrica amb Zàmbia i Costa d’Ivori, tornen a un Mundial 20 anys després. No van encaixar ni un sol gol en la fase de classificació i els seus millors homes competeixen a les grans lligues europees. Una mica més feble és la rocosa Iran de Carlos Queiroz, que també ho fia tot a la defensa.

Grup C: Griezmann guia una França superior

No hi ha cap dubte en aquest grup. França és la favorita indiscutible per superar amb solvència la primera fase amb tres victòries si és necessari.  El conjunt de Didier Deschamps compta amb un bloc amb una edat òptima i estrelles en totes les seves línies. Quant a quantitat i diversitat segurament és la millor selecció del torneig, però també té debilitats en la medul·lar que podria notar en duels màxim nivell. En els seus primers xocs, GriezmannMbappéKanté Pogba no han de passar dificultats.

Més interessant es presenta la pugna per la segona plaça amb un partit clau: el Dinamarca-Perú del dissabte 16. Els nòrdics van haver de passar per la repesca i presenten una plantilla jove i alegre, comandada per Eriksen, però hauran de lluitar amb l’entusiasme dels sud-americans. El Perú torna a un Mundial 36 anys després. Difícil pronòstic en aquest xoc. Els peruans també van necessitar la repesca per batre Nova Zelanda i colar-se a Rússia. L’eufòria pel perdó a Paolo Guerrero després d’un polèmic positiu per cocaïna també juga a favor de l’equip de Careca. Austràlia parteix amb menys opcions.

Grup D: Messi se la juga en un grup competitiu

No va tenir fortuna l’Argentina en el sorteig celebrat el desembre a Moscou. No només va quedar enquadrada en un grup dur sinó que també sap que qualsevol ensopegada pot aparellar-la amb França a vuitens. Subcampiona el 2014, l’albiceleste les va passar de tots colors per arribar fins a la cita russa, però amb Messi al capdavant de les operacions tot és possible. Sampaoli ha construït un ecosistema a la mesura de l’astre blaugrana, que iniciarà el seu camí contra Islàndia, la revelació de la passada Eurocopa.

Eliminat el factor sorpresa, els ‘vikings’ no haurien de torpedinar el camí d’una Argentina tan capaç de guanyar el torneig com d’estavellar-se de bon començament. Molt més dur serà el xoc contra l’altra favorita del grup, la Croàcia de Modric Rakitic, que es va classificar en la repesca i va permetre a una generació daurada lluitar pel seu últim Mundial. Entre totes dues hauria de sortir el líder del grup, sense menysprear Islàndia ni Nigèria, rival de l’albiceleste el 1994, 2002, 2010 i 2014. ‘Les Àguiles Verdes’ no tenen el talent d’altres edicions però són imprevisibles i poden volar alt.

Grup E: Neymar comanda la revenja del Brasil

Han passat gairebé quatre anys de l’humiliant 7-1 sofert a Maracaná, però cada dia retruny en la memòria dels brasilers aquesta desfeta. Ha arribat el moment d’estroncar les ferides. El Brasil és la favorita número u per coronar-se el 15 de juliol al Lujniki. El grup també ha afavorit la ‘canarinha’, que no hauria de patir davant dels tres rivals, tal com va passar en la fase de classificació sud-americana, en la qual va treure 10 punts a l’Uruguai i 13 a l’Argentina.

Tite té un onze definit, liderat per un motivat Neymar, que espera brillar després de la lesió que el va deixar fora del tram final de temporada, començant per la tornada de la Champions contra el Madrid. Formarà un trident estel·lar amb Coutinho Gabriel Jesús. El Brasil debutarà contra Suïssa, la principal candidata a passar com a segona. En el 2014, el combinat de les mil cultures i procedències ja va fer patir molt l’Argentina a vuitens. El seu duel amb l’emergent Sèrbia hauria de determinar l’acompanyant del Brasil a la següent ronda. Costa Rica, amb el madridista Keylor Navas sota pals, té menys opcions.

Grup F: Alemanya, a buscar el repte de repetir títol

Ja no hi són clàssics com LahmKlose Schweinsteiger, però Alemanya no ha perdut força. Al costat del Brasil, és la gran candidata al títol. Resolt el dubte de la porteria (Neuer estirarà galons malgrat estar gairebé nou mesos sense jugar), Löw té les coses molt clares. El seu repte és repetir èxit, una cosa que no ocorre des que la ‘canarinha’ es coronés el 1958 i el 1962. Debutarà davant de Mèxic en un dels partits més interessants de la primera jornada. Els germànics no baixen del tercer lloc des del 2002 i aquest serà el seu mínim objectiu.

Per a la segona plaça, marquin una data: el 27 de juny a Iekaterinburg. Allà es mesuraran els mexicans i Suècia, que no comptarà amb Ibrahimovic. La tricolor ha superat sempre la primera fase des de 1994, encara que va caure les sis vegades a vuitens. Els escandinaus arriben a Rússia amb l’aval d’eliminar Itàlia en la repesca, una proesa en un conjunt en el qual el col·lectiu mana per sobre de tots. L’última hauria de ser Corea del Sud, que disputa la seva novena fase final consecutiva. Heung-Min, estrella del Tottenham, no sembla prou argument per donar la sorpresa.

Grup G: Inici senzill per a Anglaterra i Bèlgica 

En aquest grup es donen citen dues de les seleccions que aspiren a donar la campanada a Rússia. Totes dues es jugaran el primer lloc del grup en el duel final del 28 de juny a Kaliningrad. Bèlgica torna a reunir un bloc espectacular sota la direcció de Robert Martínez. Per noms podria aspirar perfectament a igualar el quart lloc històric dels ‘diables vermells’ el 1982, encara que un primer lloc segurament la portaria a un encreuament terrible amb el Brasil a quarts.

Resolt el terratrèmol ocorregut amb Wilmots, l’anterior seleccionador, els belgues van ser els primers europeus en treure el passaport per a Rússia. Ara volen ratificar la seva bona pinta. Debuten contra Panamà i després s’enfronten amb Tunísia, rivals propicis per agafar bones sensacions, un panorama similar al d’Anglaterra, que confia en el tècnic Southgate per esborrar un historial massa carregat de decepcions.

Amb el ‘killer’ Harry Kane al capdavant, els ‘pross’ tenen molts arguments per fer alguna cosa gran, però els falta talent en la medul·lar. Els tunisians podrien donar algun ensurt als dos favorits europeus en una tarda d’inspiració, mentre que la debutant Panamà ja va aconseguir bastant classificant-se per a la cita per davant dels EUA.

Grup H: Igualtat amb Colòmbia i Polònia per davant

Notícies relacionades

Benvinguts al grup més imprevisible. Sense un favorit clar, sense un referent evident. Colòmbia i Polònia semblen un esglaó per sobre dels seus rivals, però existeix més igualtat que en altres grups. Els centreeuropeus tornen a un Mundial després de 12 anys i Lewandowski sempre és una garantia de gols, menys en l’última Champions davant del Madrid. L’ariet del Bayern va aconseguir 16 gols en la fase de classificació. Nawalka té un conjunt consolidat i els polonesos poden ser una de les sorpreses en un encreuament de vuitens amb Bèlgica o Anglaterra.

El mateix pot aplicar-se a Colòmbia, que confia en James Falcao per superar la primera fase sense conflictes i prolongar la seva aventura. No s’han de descartar per complet els ‘lleons’ del Senegal, que va acabar invicta la fase de classificació i té jugadors d’excel·lent desplegament físic, comMané. El Japó, que va canviar de tècnic just abans del Mundial, també intentarà colar-se a vuitens en un grup obert. El veterà Honda, que juga ara en el Pachuca, continua donant guerra.