PASSIÓ DESBORDADA

L'Argentina embogeix amb Messi

L'astre blaugrana va ser aclamat en un entrenament a portes obertes i va repetir que a Europa només jugarà amb el Barça

locura-messi

locura-messi / Natacha Pisarenko (AP)

2
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

Leo Messi desperta passions a cel obert i portes tancades. La selecció argentina va realitzar a l’estadi d’Huracán un entrenament amb públic, en la seva gran majoria nens, que no van deixar ni un sol moment de cridar el nom del seu ídol i festejar les seves jugades.  A la nit va tenir temps de dir al programa televisiu Pasión por el Fútbol, de Canal 13, el que molts argentins es neguen a reconèixer: "No som els millors". Messi va cridar a "ser realistes i des de la humilitat anar a la recerca d’un somni" compartit per milions: guanyar el Mundial de Rússia.

Més enllà de les prevencions, el capità del combinat albiceleste va obrir la seva pròpia finestra a l’optimisme: "Tinc molta fe en aquest grup. Estem treballant molt bé, tenim jugadors amb molta capacitat i experiència, però hem d’anar amb tranquil·litat".

La il·lusió mundialista

I de passada va recordar: "Ens ho deixarem tot per intentar aconseguir-ho, sigui quin sigui el rival. Tenim jugadors per il·lusionar-nos". El millor futbolista del món creu que s’ha créixer en un torneig sense marge per a l’error. "És importantíssim començar guanyant". Sap que el Mundial no és un camí de roses. "Ens ha tocat un grup complicat. Islàndia és una selecció que en l’última Eurocopa va demostrar que pot amargar a qualsevol; Croàcia té un mig del camp que juga molt bé, és un estil com el d’Espanya però amb un nivell més baix, i Nigèria sempre ens ha costat".

Messi es fotografia amb un jove seguidor durant l’entrenament d’Argentina / natacha pisarenko (AP)

'La Pulga' es va fer el seu propi bany de masses a l’estadi d’Huracán. "Estic agraït del tracte que la gent té amb mi". Venir a l’Argentina no és gens fàcil. "De vegades m’agradaria passar desapercebut. Sobretot quan estic amb la meva família".

Afecte blaugrana

Messi va tornar a dir que a Europa només jugarà per al Barça i que, potser, al final de la seva carrera esportiva jugui sis mesos al Newell’s Old Boys, l’equip de Rosario que el va veure néixer. "Sempre he dit que tinc ganes de jugar algun dia al futbol argentí. No sé si passarà, però ho tinc en ment".

Notícies relacionades

I malgrat les amargors i les crítiques d’un sector de la premsa que en el seu moment van fregar el deliri, mai no s’ha penedit de vestir la samarreta celeste i blanca. "L’altre dia parlava amb un amic i em deia 'mira, si t’haguessis quedat amb Espanya, ja series campió del món’. Però no hauria sigut el mateix. Ser campió amb l’Argentina seria una cosa única. Òbviament que en cap moment se’m va passar pel cap". Amb elegància es va referir a la relació que manté amb Diego Maradona. "M’alegrao cada vegada que el Diego parla bé de mi i de la selecció. Ja sabem el que és per als argentins, que ens doni suport i tiri endavant és fonamental. El que diu ell és paraula sagrada. Que ell estigui amb el grup és bo".

Andrés Iniesta

El davanter blaugrana va tenir també un espai per parlard’Andrés Iniesta. "No només el trobaré a faltar jo, sinó tot el món del futbol. Si bé continua jugant, el fet de no veure'l dia a dia, no entrenar amb ell, no jugar amb ell... la veritat és que hi haurà un buit gran. Serà difícil de reemplaçar".