DECISIÓ DEL FUTBOLISTA

Cristiano Ronaldo ofereix 14 milions a Hisenda

El futbolista proposa el pagament a canvi de tancar el seu cas de delicte fiscal

1
Es llegeix en minuts

Cristiano Ronaldo ofereix a l’Agència Tributària el pagament de 14 milions d’euros i declarar-se culpable dels quatre delictes fiscals de què l’acusen, segons una informació que publica ‘El Mundo’ aquest divendres. El davanter del Reial Madrid ha traslladat per primera vegada una proposta formal a Hisenda per tancar el seu cas amb un acord de conformitat que, segons la mateixa font, està sent analitzat en aquests moments pel fisc.

El futbolista es mostra disposat a assumir la seva responsabilitat penal i fins i tot els criteris tributaris que fa mesos que discuteix al jutjat, sempre que el fisc rebaixi les seves pretensions econòmiques pràcticament a la meitat, afegeix el mateix mitjà. En aquest sentit, el jugador portuguès ofereix el pagament de la quantitat referida, sempre que la xifra comprengui tant el frau que se li atribueix com la sanció.

El frau

Notícies relacionades

Hisenda atribueix a Cristiano Ronaldo un frau de 14,7 milions d’euros entre els exercicis del 2011 i del 2014 en la tributació dels drets d’imatge. Per aquest motiu, si no es materialitza un acord entre les dues parts la quantitat reclamada si el jugador acaba sent condemnat pot disparar-se, en el pitjor dels escenaris per al futbolista, fins al sèxtuple del que va defraudar. Una xifra que pot assolir els improbables 100 milions.

Aquest acord, acaba dient la informació, sembla que porta implícit, a més, que la Fiscalia retiri l’acusació contra els assessors del jugador, que en aquests moments estan imputats en el procediment. Entre d’altres, el seu agent Jorge Mendes o el responsable dels seus patrocinis, Luis Correia.