PRIMERA DIVISIÓ

Les claus de la 37a jornada

El comiat de Xabi Prieto, el derbi sevillà i el duel de llançadors de faltes entre Messi i Barhi, el més destacat del cap de setmana

jmexposito40489796 gra343  san sebasti n  25 08 2017   el centrocampista de la 180511132116

jmexposito40489796 gra343 san sebasti n 25 08 2017 el centrocampista de la 180511132116 / JAVIER ETXEZARRETA

4
Es llegeix en minuts
Julián Gómez

REIAL SOCIETAT-LEGANÉSComiat de Xabi Prieto

Comiat de Xabi PrietoDissabte, 16.15 h, beIN LaLiga. Ni la Reial Societat ni el Leganés no es juguen res important. Per això, el més important del partit és que serà el del comiat de Xabi Prieto d’Anoeta i de l’afició realista. L’últim gran capità 'txuri urdin' penja les botes i el club donostiarra retrà homenatge al cinquè jugador que més vegades ha vestit la samarreta blanc-i-blava.

DEPORTIVO-VILA-REALL’àrbitre, centre d’atenció

L’àrbitre, centre d’atencióDissabte, 18.30 h, beIN LaLiga. Amb un dels dos equips, el Vila-real, jugant-se la seva classificació per a la Lliga Europa (necessita dos punts), al Comitè Tècnic d’Àrbitres no se li ha acudit res millor que designar per a aquest partit, com a premi, l’àrbitre de Gran Canaria Hernández Hernández, que tan mala actuació va tenir diumenge passat al Camp Nou.

BETIS-SEVILLADotze anys sense victòria verd-i-blanca

Dotze anys sense victòria verd-i-blancaDissabte, 18.30 h, Movistar Partidazo. El derbi sevillà és gairebé sempre un dels enfrontaments més atractius de la temporada. I en aquesta ocasió, encara més. A diferència d’altres anys, el Betis arriba més ben classificat i en millor moment que el Sevilla (malgrat les dues victòries que ha aconseguit des de l’arribada de Caparrós), al qual podria deixar fora d’Europa si el derrota. Però fa 12 anys, des del 2 d’abril del 2006, que el conjunt verd-i-blanc no guanya el seu gran rival al Villamarín.

ALABÈS-ATHLETICAbelardo i Ziganda recuperen efectius

Abelardo i Ziganda recuperen efectiusDissabte, 18.30 h, GOL. Abelardo i Ziganda, que es van enfrontar més d’una vegada sobre la gespa, es veuen les cares per segona vegada com a entrenadors de l’Alabès i l’Athletic. Els dos recuperen jugadors amb qui no van poder comptar la jornada anterior per sanció: Sobrino i Pedraza, d’una banda, i De Marcos, de l’altra.

GETAFE-ATLÈTICEls matalassers, amb el cap pensant en Lió

Els matalassers, amb el cap pensant en LióDissabte, 18.30 h, beIN LaLiga. Malgrat que Simeone és l’apòstol del partit a partit, tant el tècnic de l’Atlètic com els jugadors que decideixi alinear (faltaran diversos titulars) seran al Coliseum Alfonso Pérez i s’enfrontaran amb el Getafe, però tindran el cap a Lió, on d’aquí a quatre dies, el dimecres 16, l’equip matalasser jugarà la final de la Lliga Europa contra el Marsella.

EIBAR-LAS PALMASEl conjunt illenc, a un pas del seu pitjor rècord

El conjunt illenc, a un pas del seu pitjor rècordDissabte, 18.30 h, beIN LaLiga. L’Eibar va deixar de tenir opcions europees dimecres amb el triomf del Sevilla davant el Reial Madrid. Però Mendilibar i els seus homes volen, en l’últim matx de l’exercici a Ipurua, oferir una victòria a la seva afició. El Las Palmas, 14 setmanes sense conèixer la victòria, està a una sola derrota d’igualar la seva pitjor ratxa a Primera.

GIRONA-VALÈNCIAPortu i Parejo se'l perden per sanció

Portu i Parejo se'l perden per sancióDissabte, 18.30 h, beIN LaLiga. El Girona afronta l’últim partit de la temporada a Montilivi amb una baixa sensible. Portu, segon màxim golejador de l’equip de Machín, va veure la cinquena targeta groga dissabte passat, i no podrà enfrontar-se al València, en el planter del qual va jugar durant set anys, conjunt amb què va debutar a Primera en la campanya 2013-14 i equip al qual va marcar en el duel de la primera volta a Mestalla. Al València també hi faltarà, pel mateix motiu, una peça bàsica per a l’entrenador ‘che’, Marcelino. Parejo va ser amonestat a La Cerámica per 15a vegada aquesta temporada i ha tornat a ser sancionat amb un partit de suspensió.

REIAL MADRID-CELTARotacions blanques i retorn d’Aspas

Rotacions blanques i retorn d’AspasDissabte, 20.45 h, beIN LaLiga. Amb la final de la Champions a 15 dies vista, Zidane continuarà contra el Celta amb la política de donar descans a diversos titulars. Tampoc no hi serà Cristiano Ronaldo, que encara arrossega molèsties al turmell dret. En el conjunt de Vigo reapareixerà el seu jugador franquícia, Aspas, recuperat de la lesió que va patir davant el Barcelona.

ESPANYOL-MÀLAGA

El cuer tanca el curs a l’RCDE Stadium

Notícies relacionades

El cuer tanca el curs a l’RCDE StadiumDiumenge, 16.15 h, beIN LaLiga. L’Espanyol invicte de David Gallego tanca la temporada a l’RCDE Stadium enfrontant-se al pitjor equip del curs. El Màlaga no és només el cuer de la classificació i el primer que va descendir, sinó que també és el que menys punts ha aconseguit a domicili: tan sols cinc. És a dir, rival propici per sumar un nou triomf i donar una satisfacció a l’afició local.

LLEVANT-BARCELONA

Bardhi i Messi, els millors a pilota aturada

Bardhi i Messi, els millors a pilota aturadaDiumenge, 20.45 h, beIN LaLiga. Difícilment podia tenir un millor últim partit el Ciutat de València en què s’enfronten el pletòric Llevant (22 punts en les nou jornades que ocupa la banqueta Paco López) i el Barcelona, campió incontestable de Lliga i Copa. El matx també ofereix el duel entre els dos millors llançadors de falta directa del campionat: el macedoni Bardhi (cinc gols) i Messi (sis).