EL CINQUÈ GRAN

Jon Rahm, a totes al torneig del PGA

El golfista basc es juga el número u de la classificació mundial

jon-rahm

jon-rahm

2
Es llegeix en minuts

El campionat The Players, torneig del PGA Tour considerat com el 'cinquè gran’, es disputarà entre dijous i diumenge amb l’al·licient afegit que cinc jugadors, entre ells l’espanyol Jon Rahm, tenen l’opció de sortir-ne com a número u de la classificació mundial de golfistes professionals.

El nord-americà Dustin Johnson, l’actual número u, el seu compatriota Justin Thomas, l’espanyol Jon Rahm, el també nord-americà Jordan Spieth i l’anglès Justin Rose lluitaran al TPC Sawgrass de Ponte Vedra (Florida, EUA) pel tron mundial.

64 setmanes al cim

A tall de resum, per mantenir-se al cim, on acumula 64 setmanes, Dustin Johnson necessita, almenys, acabar en l’11è lloc, fins i tot empatat amb un altre jugador, mentre que el primer dels seus perseguidors, Justin Thomas, podria aconseguir-ho fins i tot sense passar el tall de divendres.

Entre altres possibilitats abreujades, Jon Rahm i Jordan Spieth necessiten almenys ser segons en solitari o guanyadors. El cinquè del rànquing, Justin Rose, necessita guanyar i esperar altres resultats.

En la roda de premsa prèvia al torneig, aRahm li van preguntar sobre aquesta possibilitat, i va contestar: "Jo? No en tenia ni idea. Prefereixo que no m’ho digueu; és millor que no ho sàpiga fins que passi. Imagino que per a això he de guanyar. El primer que cal fer és guanyar, i després ja veurem. És una setmana molt difícil en un torneig extremadament dur per pensar en la possibilitat de ser el número u del món".

La figura de Sergio García

Al TPC Sawgrass també hi serà Sergio García, l’únic espanyol que figura en l’història de vencedors del 'cinquè gran'. Ho va aconseguir el 2008 després de superar en un desempat el nord-americà Paul Goydos, amb qui va acabar igualat a 283 cops. El castellonenc, l’únic jugador que ha disputat totes les edicions del segle actual, és a hores d’ara el número 13 del món i té l’opció de col·locar-se setè en funció del seu resultat a Ponte Vedra.

Notícies relacionades

A més del seu triomf el 2008, García va ser segon el 2007 i el 2015 i tercer el 2014, i en 18 participacions només ha fallat en el tall dues vegades, el 2000 i el 2003. El tercer espanyol present a The Players és el canari Rafa Cabrera Bello, que té l’honor de ser l’únic jugador de la història a aconseguir un albatros al par 5 del forat 16 del recorregut Stadium del TPC Sawgrass, en embocar amb el seu segon cop en l’última ronda del 2017.

L’escenari és el famós Stadium del TPC Sawgrass, un par 72 de 6.597 metres que té com a principal atractiu l’icònic forat 17, un par 3 amb el 'green’ envoltat gairebé totalment per aigua i batejat com a 'Island Green'. Defensa el títol el sud-coreà Kim Si Woo.

Temes:

Golf Jon Rahm