LA RESSACA DEL CAMP NOU

La polèmica del clàssic reconforta el Madrid de cara a la final de Kíev

Cristiano Ronaldo té un lleu esquinç i podrà disputar la final de la Champions contra el Liverpool

marcosl43210929 barcelona   06 05 2018   deportes   iniesta recorta a bale d180506235302

marcosl43210929 barcelona 06 05 2018 deportes iniesta recorta a bale d180506235302 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Alejandro García

El Reial Madrid treballa ja pensant en la final de la Champions League (Kíev, 26 de maig), encara entre polèmica i polèmica arbitral a compte del clàssic i tot i que abans ha de jugar tres partits de Lliga, el primer aquest dimecres davant del Sevilla. Cristiano Ronaldo, que es va retirar lesionat al descans davant del Barcelona, té un lleu esquinç al turmell dret que no li impedirà d’estar a la final de Kíev. Carvajal continua recuperant-se de cara a aquest partit i Isco ha tornat a entrenar amb el grup.

Amb el debat posterior al clàssic encara calent, atapeït de polèmica arbitral, a Madrid han estat constants les referències a la falta no assenyalada de Luis Suárez a Varane abans del segon gol del Barcelona, més encara després que s’hagi vist com el quart àrbitre avisa el principal de la infracció que, al final, el col·legiat no va assenyalar. L’altre gran tema és el penal no concedit de Jordi Alba sobre Marcelo.

Sergi Roberto, Marcelo, Bale, Umtiti

La premsa i l’afició madridista ha optat per no donar gaires voltes a l’expulsió de Sergi Roberto i la influència que va tenir en el partit, i a la duríssima falta no castigada amb la mateixa severitat de Bale sobre Umtiti. Encara que els jugadors en zona mixta no es van voler queixar amb gaire intensitat de l’arbitratge, el debat ha estat inevitable: Què hauria passat en aquest partit la temporada que ve amb el videoarbitratge?

Entre la polèmica, la tensió i l’emoció, també hi va haver futbol, “un partit amb intensitat i ocasions”, va dir Zidane, malgrat que no hi havia en joc gran cosa i això es va notar en la pressió i l’interès defensiu dels dos equips. El Reial Madrid no va aconseguir batre el Barcelona per primera vegada aquesta temporada, però el Barcelona tampoc no va aconseguir que Zidane se n’anés amb les mans buides del seu estadi. El clàssic, a la seva manera, reforça un Madrid que va mostrar que les seves armes continuen afilades i preparades. “m’hauria agradat guanyar, però me’n vaig content amb el partit”, va dir Zidane a la roda de premsa.

El lleu esquinç de Cristiano Ronaldo

Sobretot va demostrar estar en forma Cristiano Ronaldo, que els 45 minuts que va estar sobre el camp van ser els millors del seu equip. El portuguès va estar intens buscant el gol i, quan el va trobar, també es va produir una torçada al turmell que el va obligar a retirar-se al descans. El club ni tan sols ha emès un comunicat mèdic després de les proves d’aquest dimarts, el lleu esquinç que té el davanter no li impedirà d’estar a la final de Kíev. Fins i tot podria tornar a jugar en l’últim partit de Lliga davant del Vila-real.

Els madridistes animen també Benzema i Marcelo. El francès, sobretot a la primera part, es va reivindicar amb un bon partit en els suports i desmarcatges. I el brasiler, molt important sempre en atac, va mostrar una carència a la seva esquena en el primer gol del Barcelona que pot ser definitiva davant de la velocitat de la davantera del Liverpool a la final de la Champions, amb l’egipci Salah com a gran puntal.

Notícies relacionades

 “Hem jugat pitjor contra 10 que contra 11”, va reconèixer Zidane després del partit. La inoperància del Reial Madrid davant d’un equip en inferioritat és preocupant de cara a la final, on es trobarà un Liverpool que no reclamarà ni el domini territorial ni el de la pilota, però que aprofitarà cada buit a l’esquena de la defensa per córrer a la contra. La creació del Reial Madrid no va demostrar gaire capacitat, malgrat enfrontar-se a un Barcelona sense gaire entusiasme en la pressió.

Partit contra el Sevilla, dimecres

Amb la final de la Champions a poc més de dues setmanes, el pròxim per al Reial Madrid és aquest dimecres (21.30 h), partit de Lliga ajornat (per la final de la Copa del Rei) davant del Sevilla al Ramón Sánchez-Pizjuán. En l’entrenament d’aquest dilluns ha estat baixa, a més de Ronaldo, el lateral Dani Carvajal, que segueix amb el seu procés de recuperació específic. La bona notícia ha estat la reincorporació total al grup d’Isco, ja recuperat de l’espatlla, que està disponible per jugar.