Bragado es classifica per als Europeus als 48 anys

jcarmengol35212852 jj0008 rio de janeiro   brasil   19 08 2016   el espa ol mig180505163948

jcarmengol35212852 jj0008 rio de janeiro brasil 19 08 2016 el espa ol mig180505163948 / Sebasti o Moreira

1

Jesús Ángel García Bragado, el millor espanyol aquest dissabte als 50 quilòmetres del Mundial per equips de marxa, malgrat els seus 48 anys, va apuntar que probablement encara li queden dos anys en actiu.

"Aquesta és la tretzena Copa del Món de marxa en què participo (va guanyar l'or fa 21 anys) i la segona vegada a Taicang. Espero estar en la mateixa forma l'any que ve als Campionats del Món", va declarar el marxador després de classificar-se 18è amb un temps de 3.53.48 hores.

García Bragado va posar data a la seva retirada: "Probablement em retiraré quan compleixi els 50. Fa més de 20 anys que practico atletisme, que és un esport bonic. L'atletisme és la meva vida, la meva afició i la meva passió," va assegurar.

El veterà marxador, que va ser campió mundial absolut a Stuttgart-93, s'ha guanyat un lloc a l'equip espanyol per als campionats d'Europa de Berlín, l'agost vinent. D'acord amb els criteris de selecció establerts per la federació espanyola, al costat del veterà marxador també va obtenir plaça fixa per als Europeus l'actual campió d'Espanya de 50 km, Marc Tur, que va arribar al lloc 24è amb un temps de 3.56.28, just per davant de Benjamín Sánchez (3.56.37).

L'agost vinent, Bragado tornarà, per tant, al'estadi Olímpic de Berlín, on el 2009 es va proclamar subcampió del món amb un registre de 3.41.37.