36a JORNADA DE LLIGA

Girona-Eibar, últim tren cap a Europa

L'equip català necessita un final de curs perfecte per aspirar al setè lloc, pel qual lluiten sis equips

jmexposito41343674 girona  girones  esports  girona fc getafe cf 17 12 17 fotog180504134246

jmexposito41343674 girona girones esports girona fc getafe cf 17 12 17 fotog180504134246 / ICONNA

2
Es llegeix en minuts
Jordi Danés

Ja és un èxit que havent sumat només 5 punts dels últims 21, el Girona mantingui opcions de classificació per al'Europa League. Fa setmanes que el vagó de candidats al setè lloc ha perdut velocitat, encara que també ha guanyat algun viatger d'última hora. Són sis equips (Getafe, Sevilla, Girona, Reial Societat, Celta i Eibar) per a una única plaça que tampoc no és la panacea, ja que per arribar a la fase de grups caldrà matinar (la baixada de bandera serà a principis de juliol) i afrontar tres eliminatòries prèvies.

El Girona ha deixat escapar oportunitats que li haguessin donat fins i tot opcions d'aspirar al cinquè o sisè lloc. Ara, un esprint final perfecte (victòria en els tres últims partits) no li garanteix acabar setè. No només necessita la perfecció, sinó també que el Getafe i el Sevilla ensopeguin. "Jo no penso en el 9 de 9, sinó en el 3 de 3. El més important és guanyar l'Eibar. És la nostra obligació i també volem tornar a sentir el que és guanyar a casa i davant del nostre públic", va reconèixer Pau Machín.

Maffeo, sancionat

Notícies relacionades

El Girona afrontarà el partit amb l'única absència del sancionat Maffeo. La resta de la plantilla està a les ordres del tècnic, poc amic fins ara de les rotacions, encara que el dia que les va fer (a Vitòria), l'equip va aconseguir l'únic triomf dels set últims partits. Un dels afectats amb menys minuts, Aleix Garcia, ha lamentat aquesta setmana la falta d'oportunitats: "Jo he de pensar per 25. I tinc molt clar que el que vull és ser just", va apuntar Machín, que no va donar pistes sobre si davant de l'Eibar refrescarà l'equip o confiarà novament en l'onze que l'ha portat fins a arribar als tres últims partits amb aspiracions europees.

L'Eibar, que també ha desaccelerat (un triomf en els nou últims partits) arriba a Montilivi amb opcions matemàtiques però remotes d'Europa League. Davant de l'Eibar, el Girona va realitzar un dels seus pitjors partits de la temporada a Ipurua, l'últim de 2017. "Sabem que si repetim aquell partit, guanyar serà impossible", va reconèixer el tècnic. "És un rival molt intens que no dona ni una pilota per perduda. Si no estàs molt concentrat, l'Eibar et menja. És un equip que posa molts centres a l'àrea i et domina si no t'hi involucres amb la mateixa energia que ells, va apuntar el tècnic.