EL PARTIT DE CORNELLÀ-EL PRAT

L'Espanyol aconsegueix la salvació amb un altre gol de Gerard

L'equip blanc-i-blau empata amb el Las Palmas en l'estrena a casa del tècnic David Gallego

rpaniagua43110209 graf4721  barcelona  28 04 2018   el delantero del espanyol 180428143828

rpaniagua43110209 graf4721 barcelona 28 04 2018 el delantero del espanyol 180428143828 / Alberto Estevez

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

No podia ser ningú altre. Gerard Moreno, el millor jugador del'Espanyol en una temporada decebedora, va segellar aquest dissabte la permanència de l'equip a Primera. Era només una qüestió de temps, però el davanter blanc-i-blau no va voler esperar més. El gol de la salvació definitiva va portar la seva firma. No és res nou. L'ariet ha marcat més de la meitat dels gols de l'equip en la Lliga (15 de 29). L'últim va evitar la derrota contra el Las Palmas, un equip ja descendit (1-1) que va plantar cara a Cornellà.

Feia més d'una dècada que cap jugador de l'Espanyol arribava als 15 gols en la Lliga. L'últim no va ser un qualsevol. Raúl Tamudo va assolir aquesta xifra la temporada 2006-07. Gerard Moreno, el millor successor possible del mite colomenc, té tres partits més per intentar ampliar la seva marca.

Sentiment i ovació

El partit de l'Espanyol va començar i va acabar en la figura del golejador de Santa Perpètua, el millor del partit amb molta diferència. No només va marcar el gol del'empat i va generar gairebé totes les ocasions del conjunt blanc-i-blau, sinó que va acabar robant una pilota a l'altra punta del camp amb una demostració de raça i sentiment.

Aquesta acció final va propiciarl'ovació  d'una graderia entregada al seu ídol. Els 13.500 periquitos que van anar a Cornellà van premiarl'esforç d'una estrella que el club ha de retenir com sigui. Si l'Espanyol ven el seu tresor serà una garrotada immensa per als seus socis.

Penal de David López

L'altre protagonista del duel era a la banqueta, David Gallego, que s’estrenava a casa després del triomf a Girona. El tècnic va modificar la fórmula que va fer servir en el seu debut. Va passar d'un 4-3-3 a un 4-4-2 amb quatre canvis en l'alineació. Aarón,'la Roca’ SánchezJurado Naldo van ser els sacrificats.

David Gallego dona ordres en el partit contra el Las Palmas / ALBERTO ESTÉVEZ (EFE)

La imatge dels blanc-i-blaus no va ser bona en la primera meitat. Aquest futbol associatiu que impulsa el nou entrenador no va funcionar sobre la gespa i el Las Palmas, fins i tot, es va avançar amb un penal per mans clares de David LópezCalleri el va transformar (m. 28) i l'Espanyol només va donar senyals de vida per mitjà de Gerard.

El bloc de Paco Jémez va estar a punt de fer el 0-2 tot just començar el segon temps en una doble acció de Vicente Ezekiel. Era necessari fer una sacsejada, i Gallego va apostar per Marc Roca, que feia una volta sencera que no jugava, i Baptistão. De mica en mica, l'onze periquito es va apropiar de la pilota i va acumular mèrits per evitar, almenys, la derrota.

El premi a la persistència

Notícies relacionades

Les bones sensacions van culminar amb l'empat de Gerard, que va aprofitar una assistència de Sergio García (m. 76). El golejador blanc-i-blau, que havia topat abans amb el travesser, va tenir el premi merescut a la seva persistència. El gol va animar encara més l'Espanyol, que va estar a punt de culminar la remuntada.

 "Em van demanar que salvés l'equip, i en dues jornades ho he aconseguit. Estic més content pel joc en aquest partit que el dia del Girona" (David Gallego)

Al final, els blanc-i-blaus es van haver de conformar amb el punt que segella la permanència en un curs discret. "Em van demanar que salvés l'equip, i en dues jornades ho he aconseguit. "La temporada no ha estat bona, hauríem d'haver quedat més amunt. És normal que la gent ens colli. Jo dec molt a aquesta afició, el que m'han fet sentir el periquitos no ho aconseguirà ningú", va proclamar Gerard.

Espanyol, Gallego, Las Palmas

<strong>ESPANYOL:</strong> Pau López (6); Javi López (6), David López (5), Mario Hermoso (5), Dídac Vilà (7); Melendo (5) (Jurado (sq), m. 79), Víctor Sánchez (5) (Marc Roca (6), m. 57), Darder (7), Granero (5) (Baptistão (5), m. 66); Sergio García (6), Gerard Moreno (9).

Temes:

Espanyol