REVOLUCIÓ AL FUTBOL BASE PERIQUITO

"Als nois els rebenta perdre contra les noies"

Marc Parra, tècnic de l'Aleví B femení de l'Espanyol, explica el canvi d'aquest any en competir en un grup masculí

rpaniagua43102288 espanyol alebin b femenino 5 copes masculino foto  joan monf180427185231

rpaniagua43102288 espanyol alebin b femenino 5 copes masculino foto joan monf180427185231

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Només un dels  sis equips del  futbol base femení de l’Espanyol  futbol base femení de l’Espanyol  no guanyarà la Lliga en la seva categoria. El motiu, tot i això, és molt meritori. L’ aleví B blanc-i-blau, el grup format per les nenes més petites, ha viscut aquest any una experiència nova al competir a la Tercera divisió masculina  de la categoria.

Más informació (Auto)

Título notícia (Auto)

Título notícia (Auto)

Les més joves del planter periquito van guanyar l'any passat la Lliga, amb  28 victòries  en 28 partits i  més de 300 gols a favor. Aquest curs van començar amb la mateixa voracitat fins que es va obrir una nova porta.

Proposta a la federació catalana

Després de cinc triomfs contundents, el coordinador  Lauren Florido  va proposar a la  federació catalana  la possibilitat de passar a formar part del  campionat masculí. Els pares i el club també van donar suport a aquesta  decisió històrica. Les noies de l'Espanyol mai havien competit en un grup de nois.

La decisió va ser tot un . "A nivell de formació volíem competir amb una. Per a mi ha estat un  molt positiu. Al principi va ser una mica xocant, però amb el temps ens hi acostumem", explica, l'entrenador de l'aleví B, que ha viscut en primera persona el transvasament de guanyar un títol a base de golejades a enfrontar-se a equips masculins amb una diferència física evident.

Una jugada del partit entre l'aleví B femení de l'Espanyol i la Penya Barcelonista Cinc Copes / JOAN MONFORT

"Tinc noies que són fins a tres anys  més petites que els seus rivals. És un repte i un avenç en la seva formació"

"Tinc noies que són fins a  tres anys  més petites que els seus rivals [la categoria va dels 8 als 11 anys], però també suposa un  repte  per a elles. És un avenç en la formació. Han après coses que no aprendrien mai contra altres noies", explica el tècnic.

Progressió evident

Notícies relacionades

Parra recorda les  dificultats  que van tenir en el moment del canvi, que va tenir lloc al novembre. Dels 9 partits que van jugar el 2017 contra nois sis van acabar amb derrota. Ara es troben a la  meitat de la taula, plantant cara a gairebé tots els seus adversaris.

Algun, fins i tot, s'ha emportat una  rebolcada. "Als nois els rebenta perdre contra les noies" S’ho prenen  fatal  i fan tot el possible per evitar-ho", afegeix Parra. El  Madrid, l’ Atlètic,  el València  i el  Sant Gabriel català també tenen equips femenins en lligues  masculines.

Una jugada del partit entre l'aleví B femení de l'Espanyol i la Penya Barcelonista Cinc Copes / JOAN MONFORT

Temes:

Espanyol