El Madrid torna a deprimir el Bayern (1-2)

lainz43079349 bayern s thomas mueller  second right  fails to score during180425230117

lainz43079349 bayern s thomas mueller second right fails to score during180425230117 / Matthias Schrader

4
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote

Arxivat l’episodi de pànic que li va causar el Juventus al Bernabéu en la tornada de quarts, el Madrid va tornar a la semifinal de la Champions per aigualir la festa al Bayern a l’Allianz Arena. L’equip blanc va remuntar un gol de Kimmich amb gols de Marcelo i Asensio  per emportar-se’n un nou triomf de l’estadi del campió alemany, que té motius per començar a pensar en una maledicció verdadera.

Són tres ja les victòries seguides allà en els últims anys, amb tres més al Bernabéu, per engreixar la nova tendència triomfal del quadro madridista. Una marxa que no van aconseguir trencar ni Guardiola ni Ancelotti i que ara constituirà una missió realment complicada per a Heynckes, l’entrenador que va guanyar la setena amb el Madrid.

El quadro blanc va superar moments de desconcert inicial, va atacar en els moments clau i va fer un gran pas cap a la seva quarta final en cinc anys, cosa que el deixaria a les portes d’elevar a tretze el número de les seves Copes d’Europa. Un horitzó que va empènyer l’equip espanyol per capgirar el marcador, amb Asensio i Lucas de nou protagonistes, i aguantar amb fermesa després les escomeses del Bayern, liderades gairebé sempre per un rejovenit i enorme Ribéry.

Robben es va lesionar en el minut 6 de partit / REUTERS

No havia passat ni un minut quan el lateral dret blanc va allunyar com un boig perquè la pilota rebutjada acabés a peus de Lewandowski; el polonès va passar al desmarcat Müller però la pilota no li va arribar en les millors condicions per marcar a porta buida. Instants després, el quadro alemany va reclamar penal per mà de Carvajal que va ser més aviat espatlla.

El bon ritme imposat pel Bayern va provocar que la dispersió s’imposés en els de Zidane, sense cap claredat per traslladar la pilota cap a les posicions d’avantguarda, on Cristiano no podia aparèixer i encara menys Isco, sense entrar a penes en contacte amb la pilota. Va passar  abans i després que Robben hagués d’abandonar el terreny de joc lesionat. Malgrat això, el conjunt madridista es va passar gairebé 20 minuts sense trepitjar l’àrea rival. La primera vegada que ho va fer seriosament, Ronaldo no va poder precisar la seva passada final per a la bona arribada de Modric i quatre minuts més tard Carvajal va tirar a les mans d’Ulreich en bona posició a l’aprofitar una errada de Rafinha.

MARCELO DEIXA VIA LLIURE

El Madrid es va asserenar, va començar a sentir-se còmode amb la pilota i a ennuvolar les sortides del Bayern, però una insensatesa de Marcelo va provocar que Kimmich trobés via lliure cap al primer gol del partit. James va aprofundir sobre Kimmich i aquest es va trobar també que Navas li facilitava la feina al vèncer-se abans de temps per acabar col·locant la pilota pel pal del porter, que esperava la passada cap a Lewandowski (m. 28).

Va tornar a regnar el desconcert en la defensa blanca, que va respirar alleujada quan un mal control de Ribéry, a qui Thiago havia deixat sol davant Navas, va evitar que el partit es posés molt més difícil per als blancs, mentre Zidane no deixava de posar-se les mans al cap. Ho va fer en aquesta jugada i diverses vegades després, sobretot en accions a pilota parada, un turment per a la defensa madridista.

Va passar, no obstant, que després de sortir indemne en dues ocasions de Hummels i Müller, el Madrid va atacar per mitjà de Marcelo, que va esmenar la seva relliscada en el gol de Kimmich amb un gran xut d’esquerra impossible per a Ulreich (m. 44).

Heynkens i Zidane, a la banda de l'Alianz de Munic / AFP

Notícies relacionades

Al descans es va arribar amb empat perquè Lewandowski va perdonar de cap en una falta treta de forma magistral per James. Del descans va tornar el Madrid amb Asensio en lloc d’Isco i, després que Müller no arribés a rematar a centre de Ribéry, van aparèixer el mallorquí i el seu gran soci, Lucas, per donar una altra urpada al Bayern.

Un triomf que Ribéry no va deixar de comprometre una vegada i una altra, però que la defensa i sobretot Navas van assegurar mentre Ronaldo protestava per l’anul·lació d’un gol al qual havia precedit un control clar amb el braç, i Benzema, relleu del lesionat Carvajal, estava a punt de culminar una gran jugada personal. Lucas va haver de multiplicar-se per intentar frenar l’extrem francès i el Madrid, ja sense capacitat per administrar bé la pilota, va pder donar gràcies que Lewandowski no va ser Lewandowski. 

Bayern Munic 1 - Reial madrid 2

<strong style="font-size: 1.6rem;">Bayern:</strong><span style="font-size: 1.6rem;">  Ulreich (5), Kimmich (6), Hummels (5), Boateng (5), Rafinha (4), Javi Martínez (6), Müller (5), James (6), Robben (5), Ribéry (9), Lewandowski (4). </span>