SEMIFINALS DE LA CHAMPIONS

Un gran Liverpool no remata la Roma (5-2)

Els italians marquen dos gols en els últims minuts i deixen el partit de tornada pendent d'un altre miracle per arribar a la final

rpaniagua43064361 soccer football   champions league semi final first leg   li180424223804

rpaniagua43064361 soccer football champions league semi final first leg li180424223804 / PHIL NOBLE

3
Jordi Tió

Li van sobrar 10 minuts de partit a un grandiós Liverpool per certificar la classificació a la final de la Champions a Kíev. Va ser el temps que va aprofitar a la desesperada el Roma per marcar dos gols, maquillar el 5-0 i mantenir viva l’esperança de materialitzar un altre miracle a l’Estadi Olímpic com l’obrat davant el Barça. Però pel que es va veure a Anfield, pot ser que necessiti alguna cosa més gran que un efecte paranormal per deixar a la cuneta el demolidor Liverpool de Klopp, que va oferir un recital de joc directe i eficàcia ofensiva dirigit per un estel·lar Salah.

El Roma va sortir sòlid al llegendari i efervescent Anfield, encara aferrat a l’exhibició de força i caràcter que va fer davant el Barça. I molt a prop va estar el conjunt romà d’allargar aquell estat de gràcia, però el travesser va impedir que la canonada de Kolarov es colés a la porteria red. Una acció, això sí, que va comptar amb la col·laboració del meta Karius, tou de mans. La rematada a la fusta va ser el punt àlgid del joc romà fins a aquell instant. L’equip de Di Francesco es va mostrar ambiciós i dominador en els primers compassos, agilitzant el joc d’atac amb De Rossi i Strootman, i buscant el definidor per excel·lència, Dzeko, sempre un mal de queixal per als centrals.

Lesió d'Oxlade-Chamberlain

El bon inici de l’equip italià, ben establert al terreny de joc i amb la pilota sota control, va temperar els començaments explosius del Liverpool, que va veure augmentar els seus problemes amb la lesió d’Oxlade-Chamberlain, que no va poder seguir jugant i va ser reemplaçat per Wijnaldum. Tot semblava bufar-li de cara al Roma, però aquell aparent airet agradable es va tornar en un desfermat huracà que va despullar els italians en poc més d’un quart d’hora.

La malvada ventada es va deixar veure quan s’havia jugat mitja hora, amb una arribada de Mané que, sol davant Alisson, va disparar alt. Un minut més tard, lluny d’esmenar el seu error, un altre cop Mané desaprofitava una altra rematada dins de l’àrea després d’una gran assistència de Firmino. El Roma estava perdut, desarborat, i el Liverpool semblava jugar amb tres més sobre el terreny de joc.

Aquesta és la sensació que donava la sola presència de Firmino i, especialment, de Salah, en estat de gràcia i possiblement, pròxim Bota d’Or (i qui sap si acabarà entrant al podi de la Pilota d’Or). L’egipci va obrir el marcador amb un xut amb l’esquerra que va enviar a l’escaire. No ho va celebrar per respecte al seu exequip però Anfield va explotar d’alegria.

Un cop oberta la primera esquerda, el mur romà es va descompondre per instants. Va desaparèixer la influència del miracle davant el Barça i va irrompre amb tota la seva cruesa el malson d’Anfield personalitzada, un altre cop, en Salah, que establia el 2-0 tocant el descans al picar suaument la pilota davant la sortida desesperada d’Alisson.

Di Francesco va buscar el revulsiu a la segona part fent entrar Schick per Ünder, és a dir, sobre el terreny de joc quedava el mateix onze que va avassallar els blaugranes. Però aquesta vegada la fórmula no va funcionar. És més, tot va anar cada cop pitjor. Salah, per més perdó que demanés en cada gol, no es va apiadar dels seus excompanys a l’inventar-se una meravellosa jugada per la dreta i assistir Mané que, aquesta vegada sí, només va haver d’empènyer la pilota al fons de la porteria (3-0, m. 55).

Ovació i por a Anfield

Firmino va marcar les dues últimes dianes i el 5-0 ja semblava definitiu. Klopp ho va veure tan clar que va rellevar Salah a falta d’un quart d’hora. Buscava l’ovació d’Anfield per a la seva estrella, però l’equip anglès va acusar l’absència del golejador i el Roma es va sentir més alliberat per anar cap amunt, necessitat de gols com l’aire per respirar. I, sí, el conjunt italià va trobar oxigen en una acció de Dzeko, que va aprofitar l’error de Lovren per batre Karius d’un xut ajustat. Anfield va emmudir instants després quan l’àrbitre va xiular penal per unes clares mans de Milner. Perotti no va desaprofitar el tret i va establir el 5-2 final després d’dun grandiós partit.