LES SEMIFINALS DE CHAMPIONS

El desafiament dels grans favorits

El Madrid busca la seva quarta final en cinc anys i el Bayern anhela saldar tots els comptes pendents amb els blancs

Zidane assegura que el conjunt madridista "no es cagarà als pantalons" i Kroos parla de poders especials

tecnicomadrid43062603 real madrid s cristiano ronaldo warms up during a training s

tecnicomadrid43062603 real madrid s cristiano ronaldo warms up during a training s

4
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote

Una cosa així com una força sobrenatural diu Toni Kroos que adquireix el Reial Madrid quan es posa el vestit de la Champions. Alguna cosa de veritat hi ha d’haver en això quan l’equip blanc està davant la possibilitat d’assolir la seva quarta final en cinc anys i, si fa aquest pas, de sumar el seu tercer títol consecutiu, cosa que no ha aconseguit ningú des que ho va fer precisament el Bayern en la dècada dels setanta, amb l’anterior format de competició.

«És la competició més difícil de guanyar i potser això allibera poders especials en nosaltres. Les emocions sempre juguen el seu paper, especialment les nits de Champions al Santiago Bernabéu», afirma el centrecampista alemany que Pep Guardiola no va voler retenir per al seu projecte al conjunt bavarès en la temporada 2013-14, en què es va obrir el nou període gairebé dictatorial de l’equip madridista a Europa. Aquest any, com aquell, es veu obligat a aixecar el títol continental per fer gloriosa una campanya que serà desastrosa si no aconsegueix regnar a Kíev el 26 de maig.

Factures ajornades

Però abans de la final s’han de passar les semifinals i a Munic espera un Bayern amb l’ànim ardent i les armes més a punt que mai per cobrar múltiples factures ajornades, l’última en els quarts de final del curs passat. L’encapçala, a més, Jupp Heynckes, amb comptes pendents que es remunten al 1998, quan no el van deixar assaborir la Copa d’Europa blanca d’aquell any i que ha sigut capaç de recompondre de manera excepcional el campió alemany, fins al punt de posar-lo en situació de reeditar el màgic triplet amb el qual ja es va acomiadar el 2013 per deixar lloc a Guardiola.

Zidane i el seu auudant, Bettoni, durant l'entrenament del Madrid / JAVIER SORIANO (AFP)

Els poders del Bayern són en teoria més terrenals que aquells als quals al·ludeix Kroos, però el fan igual de temible que al Madrid, en què Zinedine Zidane té clar que ningú s’arronsarà. «Pot passar de tot, però no ens cagarem als pantalons. Per a nosaltres no existeix això. Ens agrada jugar aquests partits, hi disfrutem», va dir el tècnic blanc abans de dirigir a l’Allianz Arena l’últim entrenament de preparació per al partit.

Passat l’ensurt del Juventus al Bernabéu, el conjunt madridista sap de la importància de treure un bon resultat de l’estadi del Bayern, com ja va fer en les seves dues últimes visites (0-4 el 2014 i 1-2 el 2017), i de no exposar-se a una relliscada posterior com la que va estar a punt de costar-li l’eliminatòria davant el campió italià. «Res, això és futbol i al final passem nosaltres. Vaig parlar amb el meu staff i amb els jugadors i només volem pensar en el que tenim al davant», va afegir Zidane, que no dubta que el seu equip saltarà a l’Allianz en perfecte estat de revista.

El dubte de Benzema

 «Més que pensar a guanyar la Champions pensem a fer un bon partit. El jugador vol jugar aquest tipus de partits i no tinc dubte que estarem al 150%», va assenyalar el preparador madridista. És d’esperar en el cas de Cristiano Ronaldo, màxim golejador de la competició, amb 11 dianes, i la major part dels seus companys, però no tant en el de Benzema, el gran dubte en l’alineació que posarà en joc Zidane.

Notícies relacionades

El punta francès no passa de nou gols en totes les competicions i pot veure’s relegat a la banqueta, igual com Bale, en benefici d’Asensio o Lucas. El tècnic no va voler donar pistes sobre les seves intencions en aquest sentit, encara que és clar que li costa molt més deixar el seu compatriota a la banqueta que no pas el gal·lès. Bale va ser suplent en els dos xocs contra el PSG de vuitens, ni es va escalfar en el d’anada contra la Juve en quarts i el va fer seure en el descans en el de tornada. Després d’aquell partit, Jorge Valdano va deixar anar una altra frase rodona sobre el britànic: «Res del que fa val 100 milions».

Jupp Heynckess, durant la roda de premsa a l'Allianz Arena / MICHAEL DALDER /  (Reuters)

Heynckes, per la seva part, també té clar gairebé tot. Sols té el dubte sobre si podrà comptar amb o no amb Alaba, que no va poder acabar l'entrenament d'aquest dimarts. Pel que fa a la resta, sense l'operat Vidal, és de suposar que seguirà confiant en James, amb més afany revengista que ningú per la seva sortida forçosa del Madrid l'estiu passat. Lewandowski, amb 38 gols aquesta temporada, buscarà engrandir el seu cartell de cara a un possible futur blanc buscant, amb els rejovenits Robben, Ribéry i Müller, la irregular defensa madridista, a la qual torna Ramos després de la seva absència en el partit de tornada davant la Juve gràcies al fet que la UEFA va deixar sense sanció la seva presència a la boca del túnel de vestidor del Bernabéu.