ACUSAT DE DEFRAUDAR

Ronaldo demana a Hisenda el mateix tracte que Messi

El futbolista del Madrid al·lega reaccions diferents de contractes idèntics

jcarmengol42987442 soccer football   la liga santander   real madrid vs athleti180420110728

jcarmengol42987442 soccer football la liga santander real madrid vs athleti180420110728 / SUSANA VERA

1
Es llegeix en minuts

La rivalitat entre Cristiano Ronaldo i Leo Messi transcendeix els camps de futbol i arriba als tribunals. El jugador del Reial Madrid, empatat a Pilotes d'Or amb l'estrella del Barcelona (cinc per cap en els últims 10 anys), ara també demana el mateix tracte als jutges que instrueixen el seu cas per presumpte frau fiscal a Hisenda per valor de 14,7 milions d'euros.

El jugador portuguès i els advocats que porten el seu cas han mostrat la seva indignació perquè la jutge que dirigeix el procés, Mónica Gómez Ferrer, s'ha negat a incorporar al cas l'expedient tributari de Leo Messi, que consideren una prova irrefutable del diferent tracte que estan rebent els dos jugadors per part de la justícia espanyola.

Segons una informació publicada pel diari El Mundo,El Mundo Ronaldo està indignat amb la jutge, a qui acusa de dirigir el procés utilitzant criteris "irracionals, subjectius i incomprensible" per negar-li l'expedient tributari de Messi. El jugador portuguès sosté que Hisenda està utilitzant "criteris dispars" davant contractes de patrocini "idèntics". Segons la seva opinió, la justícia va considerar que el contracte de Messi amb Adidas havia de tributar com a rendes derivades de la cessió de drets d'imatge, mentre que tracta el contracte de Ronaldo amb l'altra gran marca de material esportiu, Nike, com a rendes derivades d'actuacions esportives.

Notícies relacionades

El mateix al·lega el jugador portuguès pel que fa al tractament fiscal de contractes publicitaris com els que té firmats amb l'empresa de videojocs Konami o amb la companyia Procter&Gamble.

La jutge instructora ha rebutjat la petició del futbolista madridista d'incorporar l'expedient de Messi al procés de Ronaldo amb l'argument que "no és útil" per a la causa.