Un Espanyol incendiat acomiada Quique Sánchez Flores i Jordi Lardín

David Gallego, tècnic del filial, dirigirà el primer equip aquest diumenge a Girona

rpaniagua43012123 entreno espanyol  quique sanchez flores  jordi lardin  foto 180420224837

rpaniagua43012123 entreno espanyol quique sanchez flores jordi lardin foto 180420224837 / Valenti Enrich

4
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Quique Sánchez Flores ja és història a l’Espanyol. El tècnic madrileny va ser fulminat ahir amb el director esportiu, Jordi Lardín, una decisió dràstica que va sorprendre més pel moment que per la seva justícia. Era evident que el tècnic i el director esportiu no continuarien a l’entitat, però s’esperava que el relleu es produís a final de temporada.

La nefasta marxa de l’equip, cinquè per la cua, i els últims esdeveniments, però, van elevar la tensió fins al punt que va acabar amb tots dos al carrer. David Gallego, el preparador del filial, dirigirà el primer equip demà a Girona.

En les hores posteriors al nou ridícul de dimecres a casa davant l’Eibar (0-1) ja s’especulava amb la possible sortida de Sánchez Flores. El duel d’aquest diumenge a Montilivi (12.00 h) es veia com l’examen definitiu. Una altra derrota amb una mala imatge podia avançar la seva sortida, encara que semblava més lògic esperar al juny i evitar el cost milionari del seu acomiadament, ja que li quedava un any de contracte. Ahir a la tarda tot es va precipitar. El president Chen Yansheng, que va proclamar el seu desig de veure l’Espanyol a la Champions a l’arribar al club el 2016, no va tenir més paciència. L’equip ha passat d’aquest somni a enfonsar-se a la zona baixa amb un punt dels 15 últims. El temor per la permanència, no obstant, no sembla motiu suficient per a l’acomiadament. Molt malament haurien de donar-se les coses perquè l’Espanyol baixi. És gairebé impossible, especialment després de l’empat d’ahir del Depor.

Els periquitos tenen un matalàs de vuit punts amb un partit menys i encara han de rebre el Màlaga i el Las Palmas, que ja hauran baixat. Als gallecs els queda el Barça, el Celta de Vigo, el Vila-real i Mestalla. La salvació sembla assegurada, però les sensacions i la imatge que s’estaven donant eren intolerables. Era urgent un canvi. 

El club va agrair al preparador «la seva dedicació i feina en aquestes dues temporades al club, en què ha sigut una figura important liderant el projecte des de la banqueta», segons va explicar en un comunicat. La relació de Quique amb la cúpula ja estava desgastada i aquest desenllaç semblava inevitable tard o d’hora. La seva marxa ja s’hauria d’haver produït a l’hivern, quan va estar a punt de recalar a l’Stoke City. No hi va haver acord econòmic i el tècnic va recalcar el seu compromís el 13 de gener. Des d’aleshores, l’equip només ha guanyat 2 dels últims 15 partits de Lliga, unes xifres inadmissibles que s’han completat amb una actitud desafiadora. Quique va estar, fins i tot, a punt d’abandonar la seva última roda de premsa al considerar que un periodista s’havia rigut d’ell.

A la plantilla tampoc van agradar les seves paraules dubtant del nivell de l’equip després de la derrota a Getafe. Té raó el tècnic que la directiva no va complir les  expectatives generades quan va arribar, però també ho és que molts fitxatges

Notícies relacionades

desastrosos porten el seu aval. És el segon acomiadament que pateix Quique en la seva carrera. Només el València el va enviar abans al carrer quan s’havia iniciat la temporada l’octubre del 2007. 

L’Espanyol no estava tan malament a aquestes altures de la Lliga des del 2009, amb un rendiment fins i tot pitjor que fa dues temporades, quan va ser acomiadat Sergio González i Chen va mantenir Galca malgrat les pressions. Més implacable ha sigut amb Quique. Gallego, el míster del filial campió de Tercera, ja dirigirà la sessió d’avui a Sant Adrià.