EL PARTIT D'ANOETA

La Reial maltracta un pèssim Atlètic i deixa la Lliga en safata al Barcelona (3-0)

L'equip basc dona bona cuenta d'un trist rival amb dos tantos de Juanmi i un de Willian José

undefined42998951 graf7764  san sebasti n  19 04 2018   el delantero brasile o180419214055

undefined42998951 graf7764 san sebasti n 19 04 2018 el delantero brasile o180419214055 / Javier Etxezarreta

3
Es llegeix en minuts
Antonio Merino

El Barça té la Lliga més a prop que mai. Només li falten tres punts. La golejada encaixada per l’Atlètic a Anoeta (3-0) col·loca l’equip de Valverde tocant el títol. Només queden  cinc jornades per acabar el campionat i només li cal un triomf per arrabassar-li la corona de Lliga al Madrid. L’estrepitosa derrota de l’Atlètic, que no havia rebut tres gols en un partit en aquesta Lliga, obre les portes del torneig al Barça, pendent ara, això sí, de conquistar la Copa del Rei demà al Wanda si guanya el Sevilla a la final.

Però la Lliga, i malgrat l’empat blaugrana a Balaídos (2-2 amb els suplents davant el Celta), s’acosta ara al Camp Nou, encara que no podrà ser, però, campió aquest mateix cap de setmana. Queden cinc jornades i 15 punts en joc, els mateixos que  treu actualment al Madrid. El gol de Ronaldo davant l’Athletic impedeix aquesta possibilitat perquè el goal average particular encara no està decidit, a l’espera del clàssic del 6 de maig al Camp Nou.

‘GOAL AVERAGE’ A FAVOR

Amb l’Atlètic, en canvi, tot és molt més senzill després de la derrota a Sant Sebastià. L’empat al Wanda (1-1) va quedar superat per la victòria blaugrana al Camp Nou (1-0). Per això, un sol triomf en les cinc últimes jornades (Deportivo, Madrid, Vila-real, Llevant i Reial Societat) donaria al Barcelona un altre títol de Lliga més, i li prendreia la corona al Madrid. Encara més, depenent dels resultats de la jornada 35 (el Madrid juga al Bernabéu el dissabte 28 i l’Atlètic s’enfronta a l’Alabès el diumenge 29 a Vitòria), el Barça podria guanyar la Lliga abans fins i tot de jugar a Riazor perquè aquell partit és el que tanca la jornada a les 20.45 hores.

Simeone ja s’ha rendit a la Lliga, incapaç de seguir el ritme que li ha plantejat el Barça. No és només la dolorosa derrota d’Anoeta («quan ens toca guanyar em dono mèrit i si és al revés també dono mèrit al rival», va dir) sinó la tendència descendent de l’Atlètic. Només ha sumat set punts dels 15 últims possibles, cedint dues derrotes (2-1 amb el Vila-real i 3-0 davant la Reial) i l’empat al Santiago Bernabéu (0-0).

EL ZAMORA S’ESTRENY

Simeone, això sí, va tenir temps de queixar-se del col·legiat, malgrat que la Reial el va sotmetre a una pallissa. «No hem estat fins, però fins i tot el que era a la tribuna ha vist que el gol de Gameiro no era en fora de joc», va argumentar el tècnic blanc-i-vermell, assumint, al mateix temps, la caiguda del seu equip lluny del nou Wanda. «Pel que fa als resultats és veritat, simplement hem d’observar-ho, estar atents i amb atenció perquè ens fan bastant mal quan juguem fora de casa», va dir després de reconèixer que la Rial va guanyar «amb justícia».

Notícies relacionades

El Barça, mentrestant, no té temps ara per pensar faire en una Lliga que pot ser de rècord absolut perquè no ha perdut ni un sol partit en les 33 jornades que s’han disputat. Es bolca en la Copa com a pròleg d’una setmana que li pot donar dos títols si és capaç de guanyar a Riazor o si els seus dos rivals (Atlètic i Madrid) cometen alguna ensopegada. A més, un altre dels efectes col·laterals del desastre de l’equip de Simeone a Sant Sebastià és que la lluita pel trofeu Zamora, que premia el porter menys batut del campionat, s’estreny.

Ter Stegen ha rebut 19 gols mentre que Oblak (Atlètic), amb els tres d’ahir, en suma 18.