POLÈMICA A LA MARATÓ AUSTRALIANA

Vergonyosa actuació del públic a la Marató de la Commonwealth

L'atleta escocès Callum Hawkins es va desplomar davant la inoperància dels espectadors que van preferir fer fotos en comptes d'ajudar-lo

rpaniagua42941826 gol  gold coast  australia   15 04 2018   michael shelley of180416121227

rpaniagua42941826 gol gold coast australia 15 04 2018 michael shelley of180416121227 / TRACEY NEARMY

1
Es llegeix en minuts

La jornada de la Marató dels Jocs de la Commonwealth disputada a Austràlia aquest diumenge ha suscitat més interès per la polèmica que ha sorgit amb l'atleta escocès Hawkins que per la carrera en si. Callum Hawkins, atleta escocès que anava líder en aquell moment, va caure desplomat en la prova que es disputava sota un sol de justícia i amb 30 graus de temperatura.

Hawkins, que liderava la carrera amb gairebé dos minuts d'avantatge respecte als seus perseguidors, va patir un primer desmai després de dues hores corrent. Trontollant, l'atleta va decidir prosseguir amb la marxa diversos metres més fins que, quan faltaven 2 quilòmetres, va tornar a caure.

Inexplicable reacció i gest antiesportiu

En el moment de la caiguda, els espectadors es van posar a fer fotografies en comptes d'ajudar-lo, fet que ha generat una severa polèmica. L'escocès es va desplomar, fent uns gestos dramàtics, sense que ningú del públic es decidís a socórrer-lo.

Aquesta reacció no ha passat desapercebuda per a l'organitzador de la marató Mark Peters: "Estic preocupat pel comportament d'un petit grup d'espectadors que van preferir fer fotos. Això va en contra de l'esperit dels Jocs".

En bon estat

Notícies relacionades

Però la cosa no va quedar aquí. Mentre el corredor escocès patia l'agonia a terra i els aficionats feien ús dels mòbils per radiografiar l'instant, el corredor que venia darrere (l'australià Michael Shelley) va passar de llarg i es va endur, així, la victòria i el premi. Fet que per Chema Martínez, exatleta espanyol, no és recriminable perquè "tret que sigui metge, no el podria haver ajudat gaire". 

Pocs minuts després del defalliment de l'atleta, els serveis mèdics van anar a socórrer l'escocès que finalment va ser conduït a l'hospital. Poc després, el seu equip va afirmar que el seu estat de salut no era preocupant