TÍTOL PER AL CITY

Guardiola conquista la Premier amb un regal de Mourinho

El Manchester City es proclama campió de la Lliga anglesa després de la derrota del United a Old Trafford davant el cuer (0-1)

jcarmengol42948847 soccer football   premier league   manchester united vs west180415183610

jcarmengol42948847 soccer football premier league manchester united vs west180415183610 / ANDREW YATES

3
Es llegeix en minuts
Pol Gustems

El gol de la Premier el va marcar un equip que està  mig baixat. Va succeir quan ni tan sols els jugadors del West Bromwich Albion creien que s’hi mantindrien, en un córner al qual van pujar al trot, per guanyar temps, respirar i sacsejar-se el domini del Manchester United. El servei de James McClean li va arribar a Jay Rodríguez, d’ascendència gallega, i aquest va picar de cap a la xarxa de David De Gea.

El City va ser campió a Old Trafford sense jugar, des de la comoditat del sofà. Pep Guardiola aixeca la seva primera Premier League de la forma més inesperada: veient com José Mourinho perd a casa contra el cuer. «Manchester City, we have won you the league» («Us hem guanyat la lliga»), van cantar burlescos els aficionats visitants en una cantonada del Teatre dels Somnis.

El City havia fet els deures el dia abans a Wembley (1-3) i havia d’esperar a la improbable punxada dels red devils. Era impensable. El mateix Guardiola havia dit que no veuria el partit i a més es va passar el diumenge jugant a golf. Una casualitat que no trigaran a convertir en cançó les grades de l’Etihad Stadium.

L'ambient en el partit de l'United era d’amistós i el públic local va arribar a escridassar els seus jugadors al descans, encara empatats. Mou començava a entreveure el desastre a l’inici de la segona i va treure tota l’artilleria. Van entrar Lingard, Martial i Rashford per buscar el gol, però els atacs locals van ser desencertats, poc enèrgics i sense finalització.

Amb la victòria, el West Brom evita el descens virtual i podrà seguir somiant en les pròximes jornades, encara que tenen la salvació a 9 punts amb 12 per disputar. Era justament la segona victòria fora de casa dels baggies en tota la temporada.

«A mi em molestaria que la gent digués que el City ha guanyat la Premier perquè el United ha perdut contra el West Brom», va dir Mourinho, el primer de felicitar els campions davant de les càmeres. «No. Ho són perquè han sigut el millor equip». L’entrenador portuguès va afrontar la pregunta de si la temporada que ve podrà competir amb aquest City i va respondre que confia en el seu treball i coneixement.

Els que no competiran, més a curt termini, en la semifinal de FA Cup de la setmana que ve, seran algun dels titulars del partit. Mourinho va admetre el seu disgust per algunes actuacions individuals i va afirmar que són especialistes de complicar-se la vida més del que toca.

És la cinquena Premier del club citizen, la tercera de l’era moderna. Abans l’havien aixecat el 1937, 1968, 2012 i 2014. A cinc jornades del final, igualant el rècord del Manchester United (1908-2001) i Everton (1985), l’equip de Guardiola ha sigut netament superior als seus rivals durant tot el curs.

Rècords a batre 

Els pròxims passos del campió seran per sortir a buscar rècords. Si continuen a aquest nivell, el City del Pep 2.0 podria batre el rècord de més victòries en una temporada de Premier (30), més gols (103) i més punts (95). Les tres estadístiques pertanyen encara al Chelsea, d’Antonio Conte, Carlo Ancelotti i José Mourinho respectivament.

Notícies relacionades

El City no té preparada una celebració immediata, malgrat que diversos jugadors, com Walker i Mendy, es van citar per a una festa privada de la plantilla. En l’última Premier, la del 2014, el City va recórrer Manchester en autobús en un acte que va acabar a Albert Square, on hi ha l’ajuntament de la ciutat.

El club celebrarà amb els aficionats el títol en el pròxim partit a l’Etihad, diumenge davant el Swansea. La festa pels carrers es reservarà per a final de curs. Quan va arribar Guardiola a Manchester el missatge va ser «It begins» («Això comença»). A la segona, el tren celeste arriba a una de les estacions promeses, la dels títols importants.