LA POLÈMICA PEL PENAL

Zidane: "M'indigna que es parli de robatori"

L'entrenador del Madrid considera que el penal sobre Lucas Vázquez "pot ser o no, però em decep el que es diu"

undefined42916803 graf3557  madrid  14 04 2018   el entrenador franc s del rea180414134952

undefined42916803 graf3557 madrid 14 04 2018 el entrenador franc s del rea180414134952 / FERNANDO ALVARADO

2
Es llegeix en minuts
Antonio Merino

La polèmica continua i Zidane no l’eludeix. El tècnic considera que l’acció en el temps afegit del partit contra el Juventus de dimecres passat «pot ser penal o no», però el que no suporta és que es parli d’una acció premeditada, d’un robatori. «Estic molt decebut amb el que es diu. No sobre el penal, que per a uns existeix i per a altres no. És una vergonya quan es parla de robatori», va afirmar l’entrenador del Madrid en la prèvia del matx que juguen avui contra el Màlaga.           

«Cadascú pot parlar i opinar el que vulgui. El penal és interpretable. N’hi ha o no n’hi ha. Per a mi va ser penal i l’àrbitre el va xiular, però parlar de robatori no pot ser. Vam merèixer passar contra el Juventus, que va fer un gran partit. Després la gent pot opinar el que vulgui. És clar que el que estem fent molesta molta gent. També a la premsa estrangera s’ha parlat de robatori. ¿Què passa aquí? No podem passar de fer un gran partit en el partit d’anada i ara ser un equip que ha robat. Nosaltres hem d’estar al mig».

Crítiques de futbolistes 

D’aquesta manera Zidane va intentar tancar l’assumpte de la pena màxima que va donar al Madrid la classificació per a semifinals. El tècnic francès tampoc vol respondre les crítiques abocades per futbolistes ni aprofundir en les dures paraules de Buffon, de qui diu que «li ha durat l’escalfament», però sí que va aixecar la veu quan se li va plantejar si existeix odi al Madrid. «N’hi ha. Això no ho canviarà ningú. Tampoc van canviaran la història d’aquest club, que és el millor del món. I quan ets el millor, apareixen la gelosia», va manifestar l’entrenador del conjunt blanc.

Zidane no creu que tota la polèmica desfermada arran del famós penal en el sospir final del matx contra el Juventus predisposi els àrbitres en la semifinal contra el Bayern. «No penso en aquestes coses. Hem de ser positius i no creure que algun àrbitre intentarà fer mal arbitrant malament», va apuntar l’entrenador francès.

Elogis a James

Notícies relacionades

En el terreny merament esportiu, el tècnic francès no considera que el seu equip disposi de cap avantatge per haver guanyat els últims cinc partits  contra l’equip alemany. «Si n’hi ha cap és jugar primer al seu camp. Malgrat això, l’eliminatòria està al 50 per cent», va assenyalar Zidane. En la seva anàlisi no es va oblidar de James Rodríguez, cedit pel Madrid al club alemany, i de qui pensa que «està fent una temporada molt bona».

Visita al cuer

Mentrestant, el Madrid torna a Màlaga, on va aconseguir la Lliga la temporada passada després d’imposar-se per 0-2 a La Rosaleda amb gols  de Cristiano Ronaldo i Benzema. Ben diferent és ara la seva situació en el campionat, on és quart i és a 15 punts del Barcelona. Tampoc l’equip de José González passa per un bon moment. És cuer i està a 14 punts de la salvació amb 21 per disputar-se. És l’equip menys golejador, amb 19 dianes, i afronta el matx amb algunes baixes i amb els dubtes que va generar la seva derrota contra el Deportivo. «A Riazor no es va acabar res. Contra el Madrid hem de centrar-nos i fer un partit seriós per donar una alegria a la nostra afició», va dir el tècnic del Màlaga.