LES SEMIFINALS DE CHAMPIONS

El Bayern es torna a creuar en el camí del Madrid

L'equip blanc ja va eliminar el campió alemany camí de quatre dels seus últims cinc títols europeus

Ambient de revenja a l'equip de Heynckes després de la polèmica eliminació a quarts l'any passat

undefined42904614 this photograph taken on april 13  2018  shows a screen disp180413144011

undefined42904614 this photograph taken on april 13 2018 shows a screen disp180413144011 / FABRICE COFFRINI

3
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote

Ho va predir Florentino Pérez abans del partit de tornada dels quarts de semifinal contra el Juventus i que el Barcelona s'estimbés a Roma. Reial Madrid i Bayern Munic es veuran les cares a les semifinals de la Champions. El partit d'anada es disputarà a l'Allianz Arena el dimecres 25 d'abril, i el de tornada, el dimarts 1 de maig. El Liverpool i el Roma reeditaran el duel a la final de 1984, guanyat a la tanda de penals per l'equip anglès. Ho faran el dimarts 24 d'abril a Anfield i el dimecres 2 de maig a l'Olímpic. La final es jugarà a Kíev el dissabte 26 de maig.

No cal remuntar-se tant per rememorar l'últim enfrontament entre els campions espanyol i alemany. Concretament, als quarts de final de l'última edició, quan el Madrid, després de guanyar 1-2 a l'anada amb dos gols de Cristiano Ronaldo, es va tornar a imposar per 4-2 a la pròrroga després de la injusta expulsió d'Arturo Vidal.

Salutació entre Emilio Butragueño i Andreas Jung, conseller del Bayern / FABRICE COFFRINI (AFP)

A aquesta a què es va referir Pep Guardiola després que el Manchester City se sentís maltractat per l'àrbitre Mateu Lahoz i el Manchester City caigués eliminat pel Liverpool al perdre els dos partits de quarts de final. Poster és només un gest de cara a la galeria, però Vidal precisament no ha trigat a celebrar amb alegria l'aparellament amb l'equip blanc. “¡¡Ara sí carai!!, ha escrit el centrecampista xilè a les xarxes socials.

Frustració de Guardiola

En un encreuament anterior entre els dos equips, a les semifinals de la temporada 2013-14, amb Guardiola a la banqueta bavaresa, el Madrid va destrossar el Bayern amb un marcador total de 5-0 (1-0 i 0-4) i va impedir de passada que el quadro germànic pogués reeditar el triplet històric firmat la campanya anterior a les ordres de Jupp Heynckes, amb triomf sobre el Barcelona a les semifinals per un marcador total de 7-0.

El duel entre el Bayern i el Madrid és sens dubte un dels grans clàssics del futbol europeu. Es tracta dels dos conjunts que més vegades s'han enfrontat en la competició més prestigiosa del món i els blancs tenen el bon sabor de boca d'haver sortit triomfadors contra el campió alemany camí de la vuitena (2000), la novena (2014), la desena (2016) i la dotzena (2017) Copes d'Europa. La setena va arribar a les vitrines madridistes el 1998, amb Heynckes com a entrenador i amb la Juve com a rival, però no li va servir per continuar a la banqueta blanca.

Patiment

Absents el Barcelona i el City, els altres dos grans que surtien com a favorits al títol abans de l'inici de la fase anterior, parlar de l'aparellament Bayern-Madrid com a final anticipada és córrer un greu risc de patinar de la forma en què ho van fer els equips de Valverde i de Guardiola.

“És gairebé impossible no patir a aquestes altures. No ens faran cap concessió, però és important aconseguir un bon resultat allà per veure si decidim al Bernabéu i arribem a Kíev. Si passem amb tot el patiment del món, benvingut sigui”, ha comentat després del sorteig Emilio Butragueño, el director de relacions institucionals del club blanc.

Amb Sergio Ramos

Notícies relacionades

El Madrid, per cert, podrà comptar amb Sergio Ramos en el partit d'anada ja que la UEFA ha decidit no obrir expedient al capità blanc perquè, segons l'informe del delegat al partit Madrid-Juventus, no va arribar mai a estar al nivell del terreny de joc després d'abandonar la llotja de jugadors per anar a l'entrada del túnel de vestidors en els minuts finals del partit, on va mantenir fins i tot un xoc dialèctic amb Allegri, l'entrenador de la Juve.

"Serà molt complicat, però també ho era el Barça i som aquí"

Ramón Rodríguez, Monchi

Director general esportiu del Roma

Ramón Rodríguez, Monchi, el director general esportiu del Roma, es va mostrar molt satisfet d'haver d'enfrontar-se al Liverpool a les semifinals. "Estem contents per ser aquí, per veure tots els aficionats del Roma disfrutar com poques vegades han disfrutat. És un somni que al principi no semblava possible, però que cada vegada es fa més real", ha dit el dirigent del conjunt italià, que ha assenyalat que el Liverpool "és molt més que Salah", l'estrella emergent del conjunt anglès, traspassada aquesta temporada pel club romà. "Serà molt complicat, tremendament difícil, però també ho era el Barcelona i som aquí", ha afegit Monchi.