31a JORNADA

L'Espanyol dona la cara a Mestalla però cau davant el València (1-0)

Rodrigo marca el gol del triomf als 6 minuts després d'un gol mal anul·lat a Gerard als 19 segons

zentauroepp42845672 valencia 8 4 2018  deportes  valencia cf   rcd espanyol  jor180408214555

zentauroepp42845672 valencia 8 4 2018 deportes valencia cf rcd espanyol jor180408214555 / Miguel Lorenzo

3
José María Expósito

L’Espanyol no va poder consumar ahir la tetralogia de victòries contra els quatre grans de la Lliga. Tot i firmar un bon partit, el conjunt blanc-i-blau no va poder evitar que els tres punts es quedessin a Mestalla (1-0), cosa que permet al València assaltar la tercera plaça del Reial Madrid. Un altre gol de Rodrigo, en ratxa, va tombar el conjunt periquito, que als 19 segons va veure com li anul·laven injustament un gol a Gerard Moreno.

El conjunt blanc-i-blau va donar la cara davant un equip que té assegurada la classificació per a la Champions i que ja només juga per millorar la seva posició a la Lliga. Amb Melendo, Jurado i Piatti per davant de la Roca Sánchez i Darder, el centre del camp es va reforçar prou per plantar cara al poderós València, que va aconseguir que cap dels seus quatre jugadors amenaçats de sanció veiés una cinquena groga que li impedís jugar al Camp Nou.

Sense Quique Sánchez Flores a la el banqueta, a causa d’un procés gripal que li va impedir anar a l’estadi on va forjar gran part de la seva carrera com a jugador, l’Espanyol, dirigit pel segon de Quique, Antonio Díaz, va saltar a la gespa de Mestalla amb set jugadors del planter. En la prèvia ja s’havia insinuat la presència d’Hermoso, que no jugava ni un minut des dels seus dos autogols davant el Leganés el 28 de gener. Més sorprenent va ser l’alineació de Dídac en la posició d’Aarón, amb mala cara a la banqueta i amb pinta d’estar al mercat aquest estiu.

Precisament el lateral esquerre va veure el desmarcament de Gerard Moreno només de començar el partit i va connectar una gran passada llarga que el davanter va transformar en gol als 19 segons, però l’assistent de Gil Manzano va aixecar la bandera. La repetició va demostrar que estava en línia.

SIS GOLS EN CINC JORNADES

El que podria haver sigut l’inici somiat per als blanc-i-blaus va canviar aviat de signe en un contraatac portat per l’esquerra per Guedes, que va aprofitar el tebi marcatge de Marc Navarro per retallar i centrar al segon pal, on Dídac no va veure arribar Rodrigo, que va rematar de cap a gol. L’hispanobrasiler, demostrant a Julen Lopetegui que mereix estar a Rússia, ha anotat sis gols en les últimes cinc jornades.

L’Espanyol no es va rendir. De seguida Gerard va fer treballar Neto amb un cop de cap (m. 11) abans que una arrencada de Kondogbia fes lluir-se Pau (m. 13). La pilota rondava constantment les àrees. En el cas dels blanc-i-blaus, el treball en la pressió estava donant fruits, encara que no es materialitzés en res.

Un mal control va impedir a Jurado afusellar Neto (m. 25), que es va veure amenaçat en un altre cop de cap de Gerard que no va entrar (m. 28) i va haver d’intervenir en un tret de Darder (m. 29). Pau, per la seva part, va impedir que una gran jugada de Guedes tingués final feliç per al brasiler (m. 31), va treure un xut de Montoya (m. 32) i va rebutjar amb un xut de Kondogbia (m. 35). Gerard va tenir l’última abans del descans.

CANVIS OFENSIUS

La tònica es va mantenir en la segona meitat, encara que amb menys ocasions. El marcador no es movia i a la banqueta de l’Espanyol va començar a sonar el telèfon. No parlaven amb Quique, segons va assegurar Antonio Díaz, i se’l podria creure veient els canvis, ja que mai fins ara el tècnic madrileny havia sacrificat un dels dos pivots (Carlos Sánchez) per posar al seu lloc algú com Granero.

També va entrar Baptistao per Jurado, però el brasiler només va protagonitzar un contraatac llançat per Melendo en què li va faltar velocitat a l’hora de definir. En els últims minuts, amb l’Espanyol bolcat, un xut de Piatti va fregar la fusta i un centre de Navarro va rondar l’àrea local, però sense trobar rematador.