GOLÀS D'ALTURA

Cristiano va saltar 2,23 metres per immortalitzar la seva xilena a Torí

El gol antològic del davanter portuguès és portada als mitjans esportius de tot el planeta

aguasch42765592 real madrid s portuguese forward cristiano ronaldo celebrate180403210155

aguasch42765592 real madrid s portuguese forward cristiano ronaldo celebrate180403210155 / ISABELLA BONOTTO

2
Es llegeix en minuts
Igor Calderón

Cristiano Ronaldo va enlluernar a Torí al marcar dos gols, un d'ells formidable de xilena, en la victòria per 0-3 del conjunt blanc a l'estadi del Juventus. El segon gol del davanter portuguès va ser històric, al marcar-se un remat antològic davant el qual el porter Buffon no va poder fer res.

Segons els càlculs de la cadena televisiva BeIN SportsRonaldo va empalmar la seva xilena santant a 2,23 metres d'altura des de terra, una acció davant la qual el públic italià va sucumbir i no va tenir més remei que aplaudir.

 

 

El gol de Ronaldo a l'anada dels quarts de la Champions està sent el més comentat en les últimes hores. És cert que el davanter blanc feia uns quants partits que intentava fer un gol d'aquesta manera, però fer-lo a la Copa d'Europa i a casa d'un gran com el Juventus li dona una nova dimensió. En la comparació es va arribar a debatre la bellesa de la diana amb la que va marcar el seu actual entrenador, Zinedine Zidane, en la final europea de Glasgow del 2002. 

No és la primera vegada

El salt que va fer Cristiano per rematar la pilota mesurada de Carvajal va sorprendre tot l'estadi, tant per l'execució com per la forma d'empalar d'aquesta manera una pilota. Però si tirem d'hemeroteca, aquesta no ha sigut l'única que vegada en què el davanter vola literalment.

El gol de la final de Copa davant el Barcelona el 2011 també va ser per recordar per la potència del salt, igual que el 2013, en què Ronaldo va volar 2,93 metres per rematar de cap davant el seu exequip de Manchester. El 2014, en un 2-8 davant el Depor també va saltar 2,6 metres per enviar la pilota a la xarxa.

La premsa internacional es rendeix al gol

El gol de xilena de Ronaldo ha acaparat tota la premsa esportiva internacional i molts el duen a portada. Un gol que ha fet la volta al món, sobretot a Itàlia. Els rotatius italians han sigut els primers a rendir-se al golàs i a la superioritat del Madrid, amb titulars com "Una meravella de Cristiano Ronaldo", de La Gazzetta dello Sport o la del Corriere dello Sport, que titulava en la seva portada "Obra d'art".

Notícies relacionades

França, per la seva part, el mitjà L'Équipe encapçala el seu diari amb la frase "Són d'un altre planeta" i ressalta l'actuació del davanter blanc. Al país natal de Cristiano, el diari A Bola du en portada el líder de la seva selecció sota el títol "És el més gran", acompanyat de la instantània de la xilena

El gol va venir precedit d'un error entre Chiellini Buffon, que el Madrid no va desaprofitar. El gol de Cristiano va ser el principal tema de conversa, i és que la bellesa del remat -va aixecar el peu per sobre el cap del seu rival-, va eclipsar el bon partit que va fer l'equip blanc que el deixa pràcticament en semifinals de la Champions. Un resultat que es va quedar curt ja que arran de l'expulsió de Dybala, l'equip italià va quedar a mercè del Madrid; que va tenir dos travessers per augmentar el marcador. Fins i tot Ronaldo es podria haver endut la pilota a casa en una ocasió clara de gol que va errar a boca de canó.