DUEL ANGLÈS

Anfield s'empassa el City (3-0)

Klopp venç Guardiola en una exhibició d'intensitat dels seus jugadors

zentauroepp42781815 liverpool180404224920

zentauroepp42781815 liverpool180404224920 / Andrew Powell

2
Es llegeix en minuts
Pol Gustems

Va ser una nit màgica. La que esperaven a Liverpool des de feia nou anys, data de la seva última aparició als quarts de la Champions. Un City que arribava com a lleuger favorit va haver de lidiar amb un clima infernal des que va arribar a l'estadi fins que el van abandonar.

A fora i a dins de la gespa. Una pressió asfixiant, intimidadora i, durant un bon tram del partit, incontestable. Anfield va acompanyar els seus jugadors en cada correguda, passada i esforç, creixent en decibels a cada gol. No van caminar sols ni un instant. Els gols de Salah, Chamberlain i Mané deixen l'eliminatòria molt encarada per als 'reds'. El conjunt de Pep Guardiola, que no va aconseguir crear oportunitats decents de perill, necessitarà contestar amb una altra golejada a l'Etihad si vol ser a les semifinals.

La rebuda a l'autobús del City va ser perillosa. Centenars d'aficionats van il·luminar l'escena amb bengales i es van excedir llançant ampolles i objectes diversos. El vehicle va acabar amb algunes finestres trencades i va quedar inutilitzable per al viatge de tornada. Les primeres paraules de Klopp a l'arribar a l'estadi van ser de disculpa.

Encara que el Liverpool va canviar la ruta d'arribada per evitar els carrers més estrets i va intentar dissuadir els seus aficionats, no ho van aconseguir i ara s'exposen a una multa de la UEFA. El City va haver de demanar un altre autobús per tornar a Manchester.

La lliçó poc aprofitada de Guardiola

L'aprenentatge que Guardiola va treure de l'anterior visita a Anfield va ser que necessitava un punt més de control per contenir els esbojarrats atacs del Liverpool. Per això va incorporar Gündogan a l''onze', sacrificant un integrant del trio de davant. El perjudicat va ser Sterling, que va caure de l'equip tipus i així va reforçar el centre del camp amb un jugador més. Si el City tenia una consigna clara era la de no concedir espais a Salah.

I la va errar a la primera, quan va permetre un contraatac de llibre de l'egipci que després d'un xut de Firmino, va acabar introduint el mateix Salah a la xarxa. És el rei d'Anfield. Klopp ha trobat en temps rècord un líder que supleixi Coutinho

Notícies relacionades

Els de Guardiola havien sortit amb molta personalitat, tocant en camp rival i només la mala presa de decisions de Sané va evitar un empat ràpid. No obstant, Anfield ja havia entrat en trànsit i Oxlade Chamberlain ho va confirmar amb un gran xut amb la dreta des de fora de l'àrea que va deixar Ederson sense resposta. Tampoc sabia què dir Laporte, improvisat lateral esquerre. Aquesta era la zona d'influència de Salah, que la va tornar a fer grossa en el tercer, arrodonit per Mané de cap. La tranquil·litat inicial del City es va difuminar, els errors es van acumular i el Liverpool va seguir pressionant sense descans.

Coincidint amb la lesió de l'egipci, que va haver d'abandonar el camp a l'inici de la segona meitat, el matx va canviar de forma. El City va ampliar el seu domini, però no va trobar el camí a porteria, i el Liverpool semblava que es conformava amb el resultat. Anfield es va posar dret en el temps de descompte. Ni els 'reds' més optimistes s'haurien pogut imaginar un resultat tan favorable per viatjar a l'Etihad.

La fitxa

<strong>Liverpool:</strong> Karius, Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Milner, Henderson, Chamberlain (Moreno 84’), Mane, Salah (Wijnaldum 52’), Firmino (Solanke 70’).