LA PUGNA DE DOS GRANS D'EUROPA

Baralla de galls per Lewandowski

El Bayern i el Madrid afronten un nou episodi d'egos en la pugna pel golejador, el gran objectiu de Florentino per reforçar l'atac blanc

rpaniagua42687967 combo de rummenigge  lewandowski y florentino perez180331183354

rpaniagua42687967 combo de rummenigge lewandowski y florentino perez180331183354

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Sumen entre tots dos 17 Copes d’Europa (12 del Madrid i 5 del Bayern), s’han enfrontat 24 vegades amb absoluta igualtat (11 victòries per a cada un i dos empats) i no se suporten. El gegant alemany i el colós blanc han protagonitzat tota mena de batalles durant la història. L’últim episodi s’està vivint en aquest curs. Florentino Pérez vol Robert Lewandowski a la seva atractiva col·lecció de cromos i Karl Heinz Rummenigge, el mític president bavarès, no està per la labor. Una nova baralla de galls.

Semblava que les relacions entre les dues entitats havien millorat amb l’acord de l’estiu passat per James Rodríguez, una operació en què el Bayern va negociar de meravella per obtenir la cessió per dues temporades del colombià amb una opció de compra de 35 milions el 2019. Però l’interès del Madrid pel punta polonès, un fet recurrent en els últims temps, ha exasperat els dirigents germànics. El resum és senzill: no volen vendre el seu golejador. Ni a Florentino ni a ningú.

«El millor nou d’Europa»

El president del Bayern sempre s’ha caracteritzat per la seva mà dura en les negociacions. Als 62 anys no canviarà. «Robert és el millor nou d’Europa. Acceptaria qualsevol aposta que jugarà al 100% amb nosaltres la temporada que ve. Ningú pot fitxar un jugador del Bayern contra la nostra voluntat. No hem parlat mai amb el Madrid», va dir Rummenigge.

    

El polonès va aconseguir un hat-trick dissabte davant el Dortmund (6-0) i amenaça ara el Sevilla a la Champions. El punta suma 26 gols a la Bundesliga, tres menys que Salah, líder en el rànquing de la Bota d’Or. El Bayern va pagar 90 milions per ell al Dortmund el 2014. Lewandowski compleix 30 anys el 21 d’agost i acaba contracte el 2021.

   

El Bayern es nega a vendre el seu ariet, però negocia amb Timo Werner, el 'nou' de la campiona del món

 No és la primera vegada que el Madrid s’interessa pel golejador, que va amargar la vida als blancs en les semifinals de la Champions del 2013. Va destrossar l’equip de Mourinho amb quatre gols a Dortmund i Florentino va acabar tan impactat que es va reunir amb l’ariet en una oficina del Bernabéu. Era tard. Ja tenia firmat un precontracte amb el Bayern.

El setembre passat, Rummenigge també va donar un toc al seu jugador, que sempre s’ha deixat estimar pels blancs. No li van agradar al davanter els viatges del Bayern en la pretemporada i el president li va recordar que a l’«equip dels seus somnis» li aniria pitjor. 

La idea del Bayern és clara, però també s’està movent en el mercat. Ja ha temptejat Timo Werner, el nou de la selecció germànica que milita al Leipzig. El Liverpool també el vol. Rummenigge, Pilota d’Or el 1980 i 1981, és conscient de la importància de Lewandowski i no afluixarà encara que hi hagi un acord entre el Madrid i el jugador. A la cúpula blanca no li importa l’edat del polonès, ja que en la història recent hi ha casos com els de Van Nistelrooy (64 gols en 96 partits) o el mateix Zidane, que van rendir de meravella passada la trentena.

El precedent de Ribéry

També hi ha casos d’altres estrelles del Bayern tocades pel Madrid, com la situació viscuda amb Frank Ribéry el 2009. El Bayern va assegurar que denunciaria els blancs a la FIFA si insistien en el seu fitxatge i Rummenigge, recolzat llavors pel mànager Uli Hoeness, es va sortir amb la seva. Florentino va acabar comprant Cristiano, Kaká i Benzema, però es va quedar sense l’extrem francès, pel qual també va oferir 80 milions el Chelsea el 2008 amb idèntica sort.

  

"Acceptaria qualsevol aposta que Robert jugarà al 100% amb nosaltres la temporada que ve. Ningú pot fitxar un jugador del Bayern contra la nostra voluntat" (Rummenigge)

  Lewandowski, fins i tot, ha trencat amb el seu agent de tota la vida per facilitar el seu viatge al Bernabéu. A Munic no l’hi posaran fàcil. Encara cou, per exemple, l’eliminació de l’any passat en els quarts de la Champions amb dos gols en fora de joc de Cristiano. «No s’havia vist una cosa així en 40 anys. És una estafa que no s’oblida fàcilment», va exclamar Rummenigge. 

Notícies relacionades

Aquesta «arrogància del Madrid», proclamada per Oliver Kahn en els duels de principis de segle, enerva un Bayern en què encara s’exalcen les paraules de Salihamidzic després d’un duel del 2002. «Ells no són d’un altre món. Quan se’ls pressiona es caguen  als pantalons»,

 va dir l’exjugador bosnià.