A REMUNTAR AL PALAU

El Barça perd per tres gols a Montpeller en l'anada de vuitens de la Champions

Tot i tenir 4 gols d'avantatge a la primera meitat, els blaugranes hauran de remuntar al Palau dissabte que ve (28-25)

jmexposito42666110 montpellier  france   25 03 2018   kamil syprzak  l  of barc180325183330

jmexposito42666110 montpellier france 25 03 2018 kamil syprzak l of barc180325183330 / GUILLAUME HORCAJUELO

3
José María Expósito

Toca remuntada al Palau. El Barça Lassa va perdre ahir per tres gols a Montpeller (28-25) en el partit d’anada de vuitens de final de la Lliga de Campions, i haurà de remuntar a Barcelona dissabte que ve (18.30 hores) si vol disputar els quarts, presumiblement contra el Flensburg, en el que seria l’últim pas abans de la final four de Colònia.

Serà la tercera vegada que el Barça es veu en aquesta situació davant el mateix rival i en la mateixa fase de la Champions. En la temporada 2006-2007, el Montpeller va guanyar a l’anada (28-25) i va perdre al Palau (29-23). En la 2011-2012, el pavelló René Bougnol se’ls va tornar a  entravessar als catalans en l’anada (30-28), però van doblegar els francesos a Barcelona (36-20).

Malgrat això, caure per tres gols no era el resultat que esperaven els blaugranes, sobretot després d’una gran primera meitat en què, a cavall de N’Guessan –que després de fallar el seu primer llançament va encadenar set trets convertits–, van aconseguir un avantatge de quatre gols (8-12, m. 22). La defensa cinc-un del Montpeller era una bicoca per a l’internacional francès i per a Syprzak, que també veia porta en el pivot.

A sis minuts del descans l’eliminatòria semblava encarrilada (9-13), però el Montpeller va canviar a una defensa sis-zero que al Barça se li va entravessar al mateix temps que s’agegantava el meta local. Gérard no va encaixaria ni un sol gol més al primer temps, que va acabar amb empat a 13 i l’exclusió de Viran Morros.

Aleix respon a Truchanovicius

Pérez de Vargas, que en tot el primer acte havia fet dues parades, va firmar una doble intervenció just al començar el segon per impedir l’arrencada del Montpeller, que va trobar en el lituà Truchanovicius la peça amb la qual obrir bretxa (15-13, m. 35). El Barça va reaccionar i va igualar a 16, però els francesos van jugar tota la segona meitat amb un avantatge d’1 o 2 gols. La rapidesa en l’atac, ja fos després d’un gol blaugrana o al contraatac després d’un robatori o una parada, els permetia anotar amb regularitat i mantenir la renda.

Més enllà del destacat enfrontament entre Viran Morros (que al juny se’n va al PSG) i Ludovic Fabregas (que la temporada vinent vestirà de blaugrana), el protagonisme va ser per a un colossal Truchanovicius (màxim anotador amb 8 gols), que va encadenar tres gols consecutius, als quals el Barça només va poder respondre amb un excel·lent Aleix Gómez (4). Xavi Pascual havia fet seure N’Guessan després de fallar sis tirs consecutius (el seu sisè gol va ser en el minut 17, i el setè i últim, en el 57) i va ser l’extrem esquerre el que va mantenir el seu equip en el pols.

L’última jugada, en què el Barça va tenir un minut per rebaixar el desavantatge a dos gols i ni tan sols va arribar a llançar a porteria, va resumir bastant bé la segona meitat.

L’empipada del tècnic

«Estic tremendament enfadat amb el que he vist a la pista, era un partit per donar més del que hem donat», va lamentar Pascual. «El partit estava sota control, però ens han superat. De cop i volta hem perdut el nord absolutament, d’una forma increïble», va dir, abans d’avisar que remuntar no serà fàcil: «Està molt al límit. Això no significa que no confiï a poder aixecar-lo al Palau, però més enllà del que faci el públic nosaltres haurem de fer alguna cosa més a la pista».

<strong>Montpeller: </strong>Gérard; Richardson (2), Porte (4), Faustin, Afgour, Truchanovicius (8), M. Guigou (3, 2p) -set inicial-, Simonet, Kavtinick (4, 2p), Bonnefont (3), Soussi (2) i Fàbregas (2).<br/><strong>Barça: </strong>Pérez de Vargas; V. Tomás, Mem (3), R. Entrerríos (1), Sorhaindo (1), N’Guessan (7), Rivera (2, 1p) -set inicial-, Viran, Palmarsson (2), Syprzak (5), Dolenec, Ariño i Aleix Gómez (4).<br/><strong>Parcials: </strong>2-2, 3-5, 6-8, 8-11, 10-13, 13-13 (descans), 15-13, 18-17, 20-18, 23-20, 25-23, 28-25 (final).