FRAU FISCAL AL FUTBOL

La fiscalia demana cinc anys de presó per a Xabi Alonso per defraudar a Hisenda dos milions d'euros

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fiscalia de Madrid sol·licita cinc anys de presó per a l'exfutbolista Xabi Alonso per tres delictes contra la Hisenda Pública durant els exercicis fiscals del 2010, el 2011 i el 2012.

De la mateixa manera, la secció de Delictes Econòmics d'aquesta fiscalia provincial demana la mateixa condemna per a l'assessor fiscal Ivan Zaldúa i per a l'administrador de la societat Kardazli Comercio Serviços de Consultoría e Investimentos LDA, Ignasi Maestre. A cadascun d'ells, a més, els exigeix el pagament d'una multa de quatre milions i en concepte de responsabilitat civil els demana el pagament de manera conjunta i solidària de 2.032.845 euros a l'Agència Tributària, això és, la quantitat total del perjudici econòmic que va provocar a l'Administració Tributària, més els interessos generats.

La setmana passada, l'Advocacia de l'Estat, que representa l'Agència Tributària, ja va demanar vuit anys de presó per a l'exjugador de Reial Madrid, Bayern de Munic, Liverpool i Reial Societat, una pena que si fos acceptada comportaria l'ingrés a la presó.

Cas reobert

Notícies relacionades

El cas va ser arxivat inicialment, però l'Audiència de Madrid va ordenar reobrir-lo perquè fos jutjat i l'exjugador s'encamina al banc dels acusats per tres delictes fiscals amb els seus drets d'imatge.

El jugador defensa la seva innocència i, igual que Cristiano Ronaldo, s'ha negat a buscar un acord de conformitat amb una pena que eviti entrar a la presó, segons informa el diari digital El Confidencial.