DINERS PER AL BÀSQUET FORMATIU

Baló d'oxigen per al Joventut

L'Ajuntament de Badalona aprova concedir la subvenció per assegurar la viabilitat del club pendent de la junta transcendental de dijous

Ple de l’Ajuntament de Badalona reunit dimarts.

Ple de l’Ajuntament de Badalona reunit dimarts. / AJUNTAMENT DE BADALONA

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Badalona va autoritzar aquest dimarts en el ple la concessió d'una subvenció de prop 900.000 euros, amb un avançament del 50%, per a projectes de bàsquet del Joventut, amb la condició que el club presenti un aval, cosa que suposa un pas important per a la supervivència del club verd-i-negre.

L'ajuda econòmica, que prové del cànon que rep la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet, estava previst que s'entregués amb un avançament del 80%, però a causa dels informes de l'interventor aquest avançament es va reduir fins al 50%, aproximadament 450.000 euros, per evitar possibles problemes jurídics.

El patronat de la fundació es reunirà aquest dimecres per fer efectiva l'aprovació de la subvenció pel ple del consistori. La meitat restant de la subvenció s'entregarà al club quan justifiqui la despesa del primer avançament.

12 vots a favor

L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, va recordar que "aquesta ajuda és per al bàsquet base" i que a l'acord es blinda "la possibilitat que es pugui fer un mal ús de la subvenció"; per això "és un error situar l'Ajuntament com a salvador de la Penya", que està en una situació de greu crisi financera.

Notícies relacionades

El Joventut celebrarà aquest dijous una junta d'accionistes extraordinària per abordar la possible dissolució del club, que no pot fer front al dia a dia dels pagaments i despeses.

L'autorització perquè la Fundació Capital Europea del Bàsquet pugui concedir la subvenció a la Penya ha sigut aprovada amb 12 vots favorables de Guanyem Badalona, ERC, PDeCAT, Units per Avançar, EUiA i la regidora no adscrita, Conxita Botey, i gràcies a l'abstenció dels 14 regidors de PP, PSC, Cs i ICV.

Temes:

Joventut