DISCRIMINACIÓ SEXISTA

Navratilova acusa la BBC de pagar-li 10 vegades menys que a McEnroe

"Les veus masculines són més valorades que les de les dones", diu la famosa extennista

rpaniagua14500140 new york   november 10  martina navratilova and a group of c180319111103

rpaniagua14500140 new york november 10 martina navratilova and a group of c180319111103 / Mike Stobe

1
Es llegeix en minuts

L'extennista Martina Navratilova ha acusat la BBC de valorar més les veus masculines que les femenines al saber que l'emissora britànica ha pagat més a John McEnroe que a ella pels comentaris durant el torneig de Wimbledon.

En una entrevista amb el programa Panorama,Panorama que la BBC emetrà aquest dilluns i de la qual informen els mitjans britànics, la nou vegades campiona de Wimbledon diu que l'emissora li ha pagat 15.000 lliures, (17.025 euros) mentre que a McEnroe, tres vegades guanyador del torneig, li van pagar unes 150.000 lliures (170.250 euros).

Més ben pagats

El sou de l'extennista nord-americà va aparèixer a la llista dels presentadors més ben pagats divulgada l'any passat per la BBC, dades que han creat una gran polèmica al Regne Unit al revelar-se l'abast de la gran diferència de salaris entre homes i dones per fer la mateixa feina.

"Va ser un sobresalt perquè John McEnroe guanya 150.000 lliures... Jo he rebut 15.000 lliures per Wimbledon i, a menys que John McEnroe faci moltes altres coses fora de Wimbledon, ell rep almenys 10 vegades més diners", es queixa Navratilova.

Acord secret

"No ens van dir la veritat, això és segur", afegeix l'extennista al referir-se al secret que va envoltar l'acord del sou. "Encara és una xarxa dels vells nois. Al final les veus masculines són valorades més que les de les dones", diu Navratilova, que va prometre demanar més diners la pròxima vegada.

Notícies relacionades

Els dos campions de Wimbledon són comentaristes habituals de la BBC durant les dues setmanes que dura el campionat. Davant les crítiques de Navratilova, la BBC ha assenyalat que la feina de McEnroe és diferent perquè "no es pot comparar" la quantitat de presentacions d'aquest davant les de l'antiga tennista.

"El gènere no és un factor"

"John és considerada la cara de la nostra cobertura de Wimbledon. És una veu definida dins de la cobertura de la BBC. És àmpliament considerat com el millor expert i comentarista en l'esport, altament valorat per les nostres audiències i el seu contracte significa que no pot treballar per a un altre mitjà del Regne Unit sense el nostre permís. La seva paga reflecteix tot això, el gènere no és un factor", ha afegit una portaveu de la BBC.