LES CONFESSIONS DE L'ESTRELLA

El dia que el 'pibe' Messi hauria pogut tornar a l'Argentina i va voler quedar-se a Barcelona

Davant la falta d'adaptació de part de la seva família, el pare va deixar en mans del seu fill la decisió d'abandonar la Masia

"Li vaig dir que em volia quedar, estava convençut i veia que la possibilitat era real", va respondre Leo

gfhgfhhgfh

gfhgfhhgfh

3
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

Leo Messi se suma avui a Manchester als entrenaments de la selecció argentina que divendres que ve s’enfrontarà a Itàlia. Quatre dies més tard la Pulga es veurà amb alguns dels seus companys del Barcelona contra Espanya. L’entrenador blanc-i-blau, Jorge Sampaoli, decidirà en l’últim moment si el millor jugador del món participarà en els dos partits o, per preservar-lo, després de tant de desgast físic, descansa i només entra al camp en un. Mentre s’espera el xoc de divendres amb els italians, a Buenos Aires continua l’enrenou per les seves declaracions al programa televisiu La Cornisa. «No em va costar viure a Barcelona», li va dir el capità de la selecció al periodista Luis Majul. Però també va explicar que la història hauria pogut ser molt diferent si no hagués pesat la seva decisió d’agafar el destí pel coll. Perquè Messi va tenir a les  mans la possibilitat de tornar a Rosario davant les dificultats d’adaptació de part de la seva família. «Però em vaig voler quedar», va explicar. «La meva germana era més petitona i els meus pares van prendre la decisió que havia de tornar, així que ens vam quedar només amb el papa». Amb la família partida en dos, Jorge Messi va voler saber què pensava el seu fill, que estava a la Masia. «Em va preguntar, ¿què fem». I li va deixar que elegís el camí a seguir. «Li vaig dir que em volia quedar, estava convençut i veia que la possibilitat era real», va revelar l’astre del Barcelona.

"Cada nit m'injectava l'hormona, canviant de cama. Me la posava la mama i el papa fins que en vaig aprendre jo. Ho feia sol, era una cosa rutinària. No em feia mal." (Messi)

Messi no només va explicar com durant aquells dies de formació s’aplicava injeccions hormonals cada nit i com ha canviat el seu joc amb el pas dels anys, sinó la manera com assimila les derrotes o els empats. «Hi ha coses més importants que un resultat. Al final és un joc i no sempre guanya el millor». Va dir que sabia quan juga bé, malament o regular. «A vegades he marcat i he fet partits dolents, però els gols ho tapen tot». L’experiència li va permetre constatar que un cop acabat el partit «hi ha més coses», i entre elles la seva dona i els seus tres fills.

Notícies relacionades

La Pulga va reconèixer que a vegades no és fàcil estar a les seves sabates. «Soc conscient que quan parlo les meves paraules poden repercutir molt. Per això tracte de mirar el que dic, per no generar confusions». I això val especialment a l’hora de parlar del seleccionat o el seu país. Leo va expressar la seva tristesa per les situacions socials que viu l’Argentina, amb un terç de la població en la pobresa. «Em fa llàstima com està. Jo penso tornar a la meva ciutat, però em preocupa la inseguretat, que et matin per un rellotge,  una bicicleta o una moto».

En aquesta Argentina s’espera molt d’ell en el pròxim Mundial. Messi va explicar a La Cornisa que després de la final perduda al Brasil davant Alemanya va plorar desconsoladament, i que va tornar a fer-ho quan a la selecció se li va escapar de les mans la Copa Amèrica dues vegades en la tanda de penals davant Xile. Sap molt bé que part dels argentins són molt exigents. Només admeten la victòria, la resta és fracàs. «Sembla que arribar a tres finals no serveix de res». I sap que és «una part del periodisme» la que l’ha criticat, a vegades de manera tan sorprenent com despietada. A ells pensa tancar-los definitivament les  boques altisonants si es compleix el somni tan postergat. «Vull aixecar la copa a Rússia». Els seus companys l’esperen a Manchester amb els braços oberts. «És impressionant el que està fent i tant de bo que mantingui el seu joc, no només amb la selecció argentina, sinó que també pugui aconseguir coses importants a Barcelona», va dir Mascherano. «Leo està a un nivell que no sorprèn perquè és normal el que fa. Fa fàcil el que és difícil, cal gaudir-ne, cuidar-lo i envoltar-lo perquè sigui el que és», va dir Higuaín, l’atacant del Juventus. Ángel Di María també es va desfer en elogis. Amb Messi, va reconèixer, tot pot passar. «Tant de bo sigui aquest Mundial... Hem arribat a tres finals i no hem pogut guanyar, així que esperem que aquest sigui l’any». Amb el nou Messi, més solidari, menys «egoista», com ell mateix va confessar, i cada cop més decisiu, somiant a aixecar la copa mundialista que li falta.

Temes:

Messi