Projecte d'urbanització

Iniesta compra part de la façana marítima de Mataró per fer pisos i oficines

El jugador del Barça adquireix 30600 m2 entre la zona universitària del Tecnocampus i l'estació de tren

iniesta-cotrina / JORDI COTRINA

iniesta-cotrina
Sector Iveco-Pegaso de Mataró.

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'empresa Maresyterey, SL, propietat d'Andrés Iniesta, jugador del FC Barcelona, ha comparat un dels pocs trams de la façana marítima de la capital del Maresme fins i tot pendents d'urbanitzar. Es tracta de diverses finques del denominat sector Iveco-Pegaso, ubicat entre la zona universitària del Tecnocampus i l'estació de Rodalies de Mataró, i que sumen un total de 30.642 metres quadrats.

L'acord de compravenda a l'actual propietat, participada al 50% per l'empresa pública PUMSA, estableix que tot i que el planejament urbanístic permetria destinar fins a un 84% del sòl a vivendes, només es construirà un 70%. D'aquesta manera es doblarà l'espai destinat a empreses i comerços, que passen del 16% al 30%. A canvi, l'Ajuntament es compromet a tramitar el projecte de reparcel·lació del sector abans de cinc mesos.

Malgrat estar situada en plena façana marítima de la ciutat, el sector d'Iveco-Pegaso va ser una de les zones de Mataró on més va afectar la crisi econòmica i la paralització del sector de la construcció, ja que van quedar pràcticament congelades les operacions immobiliàries que eren possibles segons el planejament aprovat el 2007. Per aquest motiu, actualment algunes de les finques estan ocupades per un gran aparcament públic provisional en superfície.

Notícies relacionades

L'alcalde de Mataró, David Bote, s'ha congratulat doblement pel fet que l'operació permeti desenvolupar un sector "absolutament estratègic" per a la ciutat i perquè "Mataró torni a ser atractiva” per als inversors. La compravenda es formalitzarà oficialment el 23 de març i en aquest acte es preveu que l'empresa dipositi una fiança d'1,5 milions d'euros, que se li tornaran quan acabi les edificacions terciàries compromeses.

Més notícies de Mataró