ASSALT SALVATGE

Assalten un triatleta a Sud-àfrica i intenten tallar-li les cames amb una motoserra

Mhlengi Gwala, l'agredit, ha representat al seu país en diverses competicions internacionals

atleta-serrado

atleta-serrado / Jethro Snyders (AP)

1
Es llegeix en minuts

Uns atacants amb motoserra van intentar tallar les cames del triatleta sud-africà Mhlengi Gwala mentre s'entrenava en bici, segons ha denunciat la policia de Sud-àfrica, que ha catalogat l'assalt com un intent d'assassinat. Gwala, de 26 anys, s'està recuperant a l'hospital després de l'atac sofert a prop de la ciutat de Durban, a la província sud-africana de KwaZulu-Natal. La vida de l'esportista no corre perill, encara que els investigadors del cas han descartat un atracament com a motiu de l'atac. 

Notícies relacionades

"Segons ha explicat Gwala, tres desconeguts el van interceptar proveïts de ganivets i el van arrossegar a un arbust. Un d'ells, a més, porta una arma de foc. També disposaven d'una motoserra amb què van intentar tallar-li les cames. Al sentir un soroll i adonar-se de la presència d'algunes persones, els assaltants van fugir i van deixar l'atleta malferit i amb talls a les cames. La víctima va ser assistida per uns guàrdies de seguretat que estaven pels voltants", assegura el comunicat policial. Segons la mateixa font, a l'arribar a l'os, la motoserra es va encallar i per això Gwala va poder salvar les cames. Els metges que l'atenen asseguren que la recuperació serà llarga però que podrà tornar a la competició d'aquí uns mesos.

Triatleta internacional

Gwala és un dels triatletes que acostumen a representar Sud-àfrica a les competicions internacionals. Va estar present a la Gran Final Internacional de Triatló del Mundial 2017, que es va disputar a Rotterdam, on va acabar en la posició 25a. "Va pensar que li volien robar el telèfon, el rellotge o la bicicleta, així que els va oferir als assaltants. Però només li volien tallar les cames. Van començar per un peu, però a l'arribar a l'os, la motoserra es va encallar. Van provar amb l'altra cama. L'esportista estava cridant. Al veure que arribava una furgoneta, van fugir", afegeix la font policial, que indaga la raó de l'assalt.