"ELS NOSTRES FILLS NO PARAVEN DE PLORAR"

Un 25-0 de l'Espanyol desencadena el plor dels nens rivals

L'equip prebenjamí periquito va escombrar la UD Parc i va causar el malestar dels pares

espan-preb

espan-preb

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua

Nou cas d'humiliació en el futbol base espanyol. En aquesta ocasió la golejada no va ser tan descomunal com la de l'aleví de la UD Las Palmas, que es va imposar per 47-0 al desembre a Las Coronadas. Aquell triomf va causar un brutal enrenou a les xarxes i va tornar a obrir el debat de si resulta perjudicial per als nens una derrota tan escandalosa. 

A la Ciutat Esportiva Dani Jarque es va viure aquest cap de setmana un cas menys alarmant, però també dolorós. El prebenjamí de l'Espanyol va tombar per 25-0 la UD Parc, un resultat desproporcionat que va causar la desesperació entre els nens perdedors. 

15-0 al descans

"Els nostres fills no paraven de plorar a la mitja part. Francament no sé quina necessitat hi ha que xavals de 9 i 10 anys hagin de passar per aquesta humiliació. És evident que els objectius dels dos clubs són diferents. Els nostres van dirigits només a jugar, i ells busquen els millors per nodrir en el futur un club de Primera. El nostre equip és un modest club de barri. Un 25-0 és un abús", ha explicat aquest dilluns la mare d'un dels nens de la UD Parc a RAC-1.

L'equip periquito comanda el seu grup de benjamins amb 15 victòries en 15 partits, 176 gols a favor i 10 en contra

El resultat en el descans ja era de 15-0. La UD Parc, ubicada al complex esportiu Fort Pienc de Barcelona, va ser la víctima de l'equip d'Albert Santiago, que comanda la classificació del grup 8 de Tercera Divisió de la categoria benjamí amb 45 punts (15 victòries en 15 partits, 176 gols a favor i 10 en contra). En la primera volta, la UD Parc ja va perdre 0-12 contra els blanc-i-blaus. En l'anterior jornada, van caure contra la Fundació Esportiva Grama en un duel molt més equilibrat (4-5). L'equip periquito ja va guanyar, per exemple, aquesta temporada per 20-0 l'Alzamora o 0-16 La Salut.

Pena i vergonya

Notícies relacionades

Ivan Latif  (7), Ian (4), Adrián (4), Ali (5), Aitor (3), Erik i Unai van ser els autors dels gols blanc-i-blaus en el partit d'aquest cap de setmana a Sant Adrià. L'expresident Joan Collet es va mostrar crític amb aquestes golejades, que solen donar-se en aquestes categories a Catalunya contra clubs com el Barça i l'Espanyol. "Hi ha casos així i és una pena. Veure nens plorant ens ha de fer pensar. M'avergonyeixen aquestes coses". 

Aquests desequilibris tan evidents entre els equips ja van ser motiu de debat amb la golejada que va tenir lloc a Gran Canària al desembre. Desgraciadament cada cap de setmana es produeix algun episodi d'aquestes característiques en el futbol base espanyol. Quan es tracta de nens que no superen els 10 anys resulta encara més xocant. Les federacions haurien d'analitzar la problemàtica i buscar-hi solucions.

Temes:

Futbol