ELS MUNDIALS DE CICLISME EN PISTA

Plata per a Torres i Mora en madison

La parella espanyola només queda darrere d'Alemanya a Apeldoorn

jcarmengol42391201 spain s cycling team relay during the men s madison final du180304163339 / EMMANUEL DUNAND

1

Espanya va viure un feliç final en els Mundials de ciclisme en pista que  van acabar ahir a Apeldoorn (Holanda). La selecció, que temia anar-se’n amb les mans buides, va evitar el zero en el caseller a l’obtenir una medalla de plata en la final de madison, la prova americana per relleus.

Albert Torres i Sebastián Mora van tenir una gran actuació conjunta i es van classificar només darrere dels alemanys Roger Kluge i Theo Reinhardt, que van aconseguir l’or. El bronze va ser per a la parella australiana formada per Cameron Meyer i Callum Scotson

Albert Torres va guanyar el primer esprint dels 20 distribuïts al llarg de 200 voltes (50 quilòmetres). El menorquí sortia esperonat en la seva última prova en aquests Mundials que, fins avui, no li havien somrigut. A mesura que se succeïen les voltes, es veia venir el perill alemany, protagonitzat per Roger Kluge i Theo Reinhardt, que a partir del setè gir van liderar la prova amb volta guanyada i puntuació màxima en cinc esprints fins a totalitzar 53 punts, pels 45 finals de la parella espanyola, que no es va rendir mai.

L’últim esprint era imprescindible per assegurar-se la plata, ja que el duet australià (Cameron Meyer-Callum Scotson) estava perillosament a prop. Els sis punts en aquell últim esforç van allunyar tot dubte que la parella espanyola es quedava amb la plata i aconseguia la seva segona medalla després de la de bronze conquistada a Londres 2016.

«Objectiu complert. La primera meitat agafant punts i després cap endavant, malgrat que els alemanys estaven molt forts. En l’últim esprint hem estat molt atents, arrencant en solitari pensant que ens hi jugàvem la plata», van assenyalar els ciclistes.

Torres, menorquí de 27 anys, suma sis medalles en Mundials, mentre que Mora (30), de Vila-real, es va penjar la seva tercera medalla en un Mundial, primera plata.