LA FIGURA BLANC-I-VERMELLA

L'ambigüitat calculada de Griezmann

El davanter francès fa un any que demana disculpes a l'Atlètic per deixar caure una vegada i una altra que el seu futur està lluny del club blanc-i-vermell

tecnicomadrid42347850 graf2377  madrid  28 02 2018   el delantero franc s del atl

tecnicomadrid42347850 graf2377 madrid 28 02 2018 el delantero franc s del atl

4
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote

Fa cosa d’un any Antoine Griezmann no va tancar la porta al Madrid quan li van preguntar si descartava jugar en l’equip blanc. A finals de maig va declarar que, en una escala d’u a deu, les seves possibilitats d’acabar al Manchester United per a aquest curs estaven en un sis. Mesos abans, al febrer, el francès Eric Olhats, el seu descobridor i assessor, l’home que el va portar a la Reial Societat amb 13 anys després que diversos grans d’Europa li neguessin l’accés al seu planter per baixet, havia avisat a qui el volgués escoltar a l’Atlètic que també el Barcelona i el City havien preguntat per la seva situació.

El 12 de juny passat, una vegada confirmada la sanció de la FIFA al club blanc-i-vermell de no poder realitzar fitxatges fins al pròxim mercat d’estiu, el davanter francès ampliava fins al 2022 el contracte que tenia firmat fins al 2021 a canvi d’un sou d’estrella –uns 14 milions d’euros per temporada–, cosa que no garantia que seguís vestit de blanc-i-vermell més enllà del 30 de juny d’aquest any. La seva  clàusula de rescissió va augmentar fins als 200 milions, però baixarà a 100 al juliol.

Ell mateix ho va tornar a insinuar així al fer oficial la seva renovació l’endemà a la seva pàgina web. «El primer que vull fer és demanar disculpes a la gent que hagi entès malament les meves declaracions. Pot ser que m’expressés malament o que alguns volguessin treure titulars on no n’hi havia, però des que he arribat ho dono tot pel meu club, els meus companys i el meu cos tècnic i soc molt feliç de tornar a viure una temporada més amb tots vostès», va escriure Griezmann després d’haver dit en una televisió francesa que volia guanyar títols i en funció d’això decidiria el seu futur. «Soc conscient del que estic dient», es va reafirmar després de dir que en una escala d’u a deu estarien en sis les seves possibilitats de marxar de forma immediata al United.

Al marge del que estava firmat, el seu compromís amb l’Atlètic, amb Simeone  –que va haver de jurar-li i perjurar-li que seguiria a la banqueta– amb l’afició no va gaire més enllà de quatre mesos més, com bé saben el Barça i els dirigents blanc-i-vermells, que van haver de denunciar davant la FIFA les maniobres del club català perquè  els contactes amb l’entorn del jugador cessessin.

Però Griezmann segueix disculpant-se una vegada i una altra per no parar de deixar pistes sobre la seva problable marxa.  En la concentració de la selecció francesa, el 12 de novembre, va contestar amb un «sí» a la pregunta sobre si li agradaria jugar amb Neymar i Mbappé. Enrique Cerezo li va replicar dies després que l’Atlètic de Madrid hauria de fer «un esforç» per portar les estrelles del PSG.

La seva última petició de perdó, però, no ha sigut per alimentar la seva ambigüitat calculada sinó per fer callar els aficionats que li van xiular massivament per aturar un contraatac i amagar la pilota en el temps afegit contra el València amb l’objectiu de no posar en risc l’1-0. Va ser la segona bronca monumental que va rebre després de la que li van dedicar en l’últim derbi contra el Reial Madrid al Wanda Metropolitano per la seva aparent falta de compromís com a abanderat del projecte fins a l’arribada de Diego Costa i Vitolo.

Notícies relacionades

Ara, amb l’hispanobrasiler com a soci ideal, els set gols en dos partits li han tornat el favor del públic i ell ha tingut el detall de deixar la porta oberta a la seva continuïtat en lloc de dir el contrari, com ha estat fent durant tot un any. «Soc molt feliç aquí, la meva família també. Tot just  acabo d’inscriure la meva filla a l’escola, segueixo millorant en el futbol i també és una cosa important. Tinc moltes coses per aprendre encara amb el Cholo i els meus companys», va dir deesprés de marcar quatre gols al Leganés.

«Ens ha costat tant ajuntar Griezmann i Diego Costa que la idea és que puguin estar uns quants anys junts a l’equip. No tenim cap intenció de traspassar Griezmann», no deixa de repetir Gil Marín, el conseller delegat de l’Atlètic de Madrid. Qui sap, potser el títol de Lliga serà la clau perquè segueixi amarrat al club blanc-i-vermell. O tot al contrari, la millor excusa per portar a terme un comiat honrós en direcció cap al Barça, on no deixen de pensar que un xollo és un xollo.