Definitiu: Neymar no jugarà contra el Madrid

El davanter serà operat el cap de setmana vinent al Brasil de la fissura al peu dret

jdomenech42332391 file photo  soccer football   ligue 1   paris st germain vs 180228211319

jdomenech42332391 file photo soccer football ligue 1 paris st germain vs 180228211319 / Stephane Mahe

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Neymar no jugarà contra el Madrid el partit de tornada dels vuitens de final de la Champions. La incertesa sobre la seva possible recuperació per participar en el decisiu xoc ha quedat definitivament dissipada: No jugarà perquè serà operat abans del duel, aquest pròxim cap de setmana. 

Ha sigut el mateix París Saint-Germain el que ha donat oficialitat, anticipadament, a la baixa de la gran estrella, el futbolista més car de la història del futbol pels 222 milions d’euros que va costar al pagar la seva clàusula de rescissió al FC Barcelona per al partit més decisiu de la temporada fins ara.

Encara que alguns mitjans brasilers havien avançat que Neymar seria operat, el PSG va esperar a la conclusió d’un informe seguint un protocol de tres dies per veure l’evolució de la lesió i confirmar si existia o no un trencament complet del cinquè metatarsià del peu dret.

«D’acord amb el jugador, s’ha optat per l’opció quirúrgica», explicava el comunicat del club francès. La intervenció anirà a càrrec del doctor Rodrigo Lasmar, de la selecció brasilera, i el doctor del PSG Gérard Saillant, de 72 anys, que al seu dia va operar també Ronaldo. 

Esquinç, fissura i quiròfan

Neymar es va lesionar diumenge passat en el partit de Lliga entre el PSG i l’Olympique de Marsella (3-0), partit que es repetia ahir a la nit a la Copa. El davanter va ser evacuat plorant de la gespa en llitera abans del final amb evidents mostres de dolor. La revisió mèdica va determinar que patia un esquinç al turmell dret i una fissura en el cinquè metatarsià del peu dret.

Des del mateix diumenge es va especular sobre la possible participació o no del davanter en la tornada davant el Madrid de dimarts que ve, dia 6. El quadro francès ha d’aixecar el 3-1 de l’anada, i no tindrà el seu millor futbolista, autor de 29 gols en els 30 partits oficials disputats. El pare de Neymar va advertir que el seu fill trigaria entre sis i vuit setmanes a restablir-se.

Notícies relacionades

Malgrat això, dimarts, Unai Emery, l’entrenador del PSG, es resistia a descartar-lo. «Si no pot jugar Neymar, tindrem altres jugadors amb capacitat per fer-ho  bé», va assegurar. L’absència del brasiler obre les portes de bat a bat perquè Ángel di María acompanyi Mbappé i Cavani en l’atac. 

L’operació persegueix garantir la recuperació absoluta per al Mundial de Rússia. Segons les previsions de dos mesos de baixa, Neymar podria reaparèixer abans que s’acabi el campionat francès i arribar a temps de jugar la final de la Champions si el PSG seguís progressant en la competició. El Mundial comença el 14 de juny, encara que el debut del Brasil no tindrà lloc fins al dia 17 contra Suïssa.