NOVA VICTÒRIA A MONTILIVI

El Girona confirma que aspira a Europa

L'equip de Machín doblega el Celta amb un gol d'estratègia de Portu i segella virtualment la permanència a Primera

zentauroepp42336329 girona  girones  esports   girona celta 27 02 18 fotografia 180227232226

zentauroepp42336329 girona girones esports girona celta 27 02 18 fotografia 180227232226

4
Es llegeix en minuts
Jordi Danés

El Girona s’ha despertat setè a la classificació després d’enllaçar la seva cinquena victòria a Montilivi sense encaixar ni un gol. Ahir va caure el Celta (1-0) i anteriorment ho havien fet el Leganés (3-0), l’Athletic (2-0), Las Palmas (6-0) i el Getafe (1-0). Només va caldre un gol de Portu i un impecable exercici defensiu per sumar el triomf i assolir els 37 punts (+18 sobre el descens). Ja no hi ha dubte que la permanència és una pantalla superada i que el pròxim objectiu són paraules majors: Europa.

Va marcar primer el Girona, que va aprofitar una acció d’estratègia per marcar l’1-0. Va ser un córner executat per ras per Granell (igual que la falta de Messi) perquè Planas enviés la pilota a la frontal de l’àrea i des d’allà Portu no va perdonar. Davant la mirada de Lopetegui, el murcià va anotar el seu onzè gol a Primera Divisió i Montilivi es va rendir al mitja punta blanc-i-vermell corejant el seu nom. 

Minuts de tempteig

El gol va trencar la pauta de tempteig dels deu primers minuts –una ocasió de Pere Pons tapada per un defensa del Celta (m. 3) i una altra de Maxi Gómez ben rebutjada per Bounou (m. 9)– i va posar en guàrdia l’equip d’Unzué, que va haver de fer un pas endavant.

Va ser una primera meitat de domini estèril dels visitants davant un Girona ben replegat pel centre i pels carrils, on Planas (Mojica va ser a la banqueta) va ser titular per primera vegada a la Lliga. El Celta va intimidar amb una elevada possessió de pilota, però va tenir autèntiques dificultats per trepitjar l’àrea. Emre Mor, Wass, Jozabed i Aspas van triangular bé en una zona estèril.

Concentració màxima

El Girona sempre va tenir la concentració precisa per avortar un darrere l’altre tots els intents d’atacs dels visitants i frescor per intentar accelerar les accions ofensives cada vegada que va robar la pilota. El Celta va caure moltes vegades en la teranyina de Machín i Bounou a penes va haver d’intervenir.

Tampoc va fer gaire més el Girona en atac, tot i que els locals van estar més a prop del 2-0 que el Celta de l’1-1 en una primera part més tancada del que es preveia entre dos equips amb molts recursos ofensius. Com era d’esperar, els gallecs van intensificar més el seu domini en una segona part on el Girona va esperar però sense concedir ni una sola oportunitat. La segona parella més letal de la Lliga (Aspas i Maxi) es va perdre entre les samarretes blanc-i-vermelles i les cames dels locals. Va ser un bosc impenetrable on el Celta va estar perdut. De fet, l’única oportunitat que van tenir els d’Unzué va ser provocada per una relliscada de Bernardo que Aspas va voler culminar amb una vaselina que va aturar Bounou. L’acció es va iniciar en un córner a favor del Girona en què els locals van reclamar penal per unes mans.

Jugades d'estratègia

Notícies relacionades

El Girona va sobreviure a base de defensar. En atac, els blanc-i-vermells van lluir poc. Només van inquietar en accions d’estratègia on Ramalho primer i Bernardo després a punt van estar de marcar el 2-0. Unzué se la va jugar amb Radoja i Boyé, però totes les centrades visitants van ser desactivades, una rere l’altra. Ahir es va notar que la defensa catalana té una confiança tremenda en el seu joc.

Ahir a la nit va ser el cinquè partit seguit a casa que l’equip de Machín acaba sense encaixar cap gol. Per això, amb les bandes controlades i Aspas i Maxi lligats de mans, els gallecs van tirar la tovallola. En canvi, els jugadors blanc-i-vermells es van abraçar davant l’enorme resultat aconseguit davant un rival que havia arribat a Montilivi amb la malèfica intenció de sumar els tres punts. El Girona es va oblidar del revés del Camp Nou, va anul·lar el Celta i es va acostar encara més a Europa, en un curs impensable a l’inici de la Lliga. El Girona es va doctorar davant el quadro gallec. H

Fitxa del partit

(1) GIRONA: Bounou (6); Ramalho (7), Bernardo (7), Juanpe (7); Maffeo (7), Pere Pons (6), Granell (7), Carles Planas (7); Borja García (6) (Aleix Garcia 70’) (5), Portu (7) (Timor 90’) (-); i Stuani (5) (Xoco Lozano 83’) (5)
(0) CELTA: Rubén Blanco (6); Hugo Mallo (6), Roncaglia (5), Sergi Gómez (5), Jonny (6); Wass (6) (Radoja 74’) (5), Lobotka (6), Jozabed (6) (Boyé 74’) (5), Emre Mor (7); Maxi Gómez (5) i Iago Aspas (6).
GOL: 1-0 (13’) Portu.
ÀRBITRE: Trujillo Suárez, del comitè canari. Grogues: als locals Maffeo (25’), Stuani (52’), Aleix Garcia (85’), i als visitants Jonny (59’), Emre Mor (80’). Vermelles: cap.
PÚBLIC: 6.392 espectadors a Montilivi.