Així va seguir un noi sord i cec el Barça-Girona

sin-ttulo

sin-ttulo

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÖDICO / BARCELONA

José Richard és colombià, cec i sord, però un gran amant del futbol, que pot seguir gràcies al seu inseparable amic César Daza. José Richard és seguidor de l'equip bogotà Millonarios, i César, del rival Santa Fe. Però el futbol els uneix més que no pas els separa i la seva amistat transcendeix les fronteres del seu país i de l'esport rei.

Dissabte, la seva presència al derbi Barça-Girona no va passar desapercebuda. A la grada del Camp Nou van emocionar els espectadors que van tenir a prop, que van poder comprovar com un noi cec i sord pot disfrutar d'un bon partit com tothom.

Un llenguatge inventat

César el va ajudar a seguir l'enfrontament amb un tauler de fusta que serveix com el terreny de joc, i un sistema de llenguatge de senyes que van idear ells mateixos.  Així, des de fa tres anys, la parella va començar a seguir el futbol. 

Notícies relacionades

César mira el partit. Mentrestant, agafa les mans del seu amic. Sobre un petit tauler de fusta que serveix com a terreny de joc, César va escenificant el que passa, portant les mans de José Richard d'un costat a l'altre en funció d'on estigui la bola. Els dos amics tenen un codi per a cada acció.

Al final del partit, José Ricardo va poder abraçar-se al defensa colombià Yerry Mina.