POLÈMICA DECISIÓ

30.000 euros de multa al Rayo Vallecano per un mosaic contra el racisme

La pancarta va ser desplegada l'11 de febrer, en el partit que enfrontava el Rayo contra el Sevilla Atlètic

rayo

rayo

1
Es llegeix en minuts
Irati Vidal

30.000 euros. Aquest és el preu per exhibir una pancarta contra la discriminació racial a Vallecas. L'11 de febrer el Rayo Vallecano, dins de les Jornades Contra el Racisme que celebrava el barri madrileny, va permetre que al seu estadi es desplegués un tifo. Era un mosaic blanc i negre amb un llamp vermell al mig, que simbolitzava la voluntat del club i dels aficionats de l'equip d'acabar amb el racisme. El tifo anava acompanyat de frases com: "La franja no es taca de racisme" o "Units contra el racisme". Però no estava autoritzat per la Lliga, i la Comissió Antiviolència ha decidit multar el Rayo.

En l'escrit presentat, Antiviolència explica que el desplegament d'un tifo no autoritzat és "una acció greu". I per això s'imposa la sanció. Perquè els jugadors també es van unir a la campanya amb una pancarta en què es podia llegir: "Golejada contra el racisme". Però aquest acció sí que estava contemplada i no ha sigut sancionada.

Més multes

Notícies relacionades

La multa al Rayo ha sigut la més sonada de totes, pel rerefons social del seu motiu. Però no ha sigut l'única. La Comissió Antiviolència també ha sancionat amb la mateixa quantitat el Sevilla per l'exhibició, al Sánchez Pizjuán, de pancartes amb el nom "Biris" inscrit.

L'altra sanció se l'ha emportat el Leganés, multat amb 10.000 euros per la introducció de bengales a Butarque. En aquest cas, els sis aficionats que van introduir, van encendre i van llançar les bengales també han sigut sancionats amb la mateixa quantitat. A més, se'ls ha prohibit l'accés a recintes esportius durant dos anys. 

Temes:

Racisme Futbol