EL PARTIT AL RCDE STADIUM

rpaniagua42188317 villarreal s midfielder javi fuego  l  vies with espanyol s 180218190027

rpaniagua42188317 villarreal s midfielder javi fuego l vies with espanyol s 180218190027 / JOSEP LAGO

L'Espanyol rescata un punt davant el Vila-real amb un gran gol de Granero (1-1)

Baptistao va estar a punt de marcar el gol de la victòria en l'últim moment però el seu xut va anar al travesser

4
José María Expósito

L'Espanyol ha encadenat aquest diumenge contra el Vila-real el seu tercer empat consecutiu a la Lliga (1-1). Després de ser clarament sotmès pel conjunt groc durant 80 minuts, cosa que ha provocat la ira de la grada, que ha esbroncat l'equip en diverses ocasions, el conjunt blanc-i-blau ha pressionat en els 10 minuts finals per sumar un punt que fins i tot sembla insuficient després de la triple ocasió que ha posat fi al xoc. Rodrigo va avançar el Vila-real a la primera meitat (m. 25) i Granero, de falta directa, ha igualat en el minut 85.

Sis minuts va trigar l'Espanyol a emportar-se el primer ensurt. Una pilota perduda per Víctor Sánchez, avui lateral dret, va permetre una clara ocasió de gol del Vila-real, que va finalitzar amb un xut de Fornals al pal. El jugador català ha tingut una tarda grisa, amb unes quantes badades en defensa i sobretot negat al centre, incapaç de posar una pilota rematable a l'àrea, cosa que li ha costat els xiulets de l'afició.

Javi Fuego, titular

Enes Ünal, un malson per a Naldo, va arribar a marcar als 10 minuts, però l'àrbitre ja havia assenyalat falta sobre David López. En qualsevol cas, el Vila-real rondava l'àrea de Diego López mentre l'Espanyol es limitava a buscar els seus homes d'atac amb passades llargues que es quedaven en no-res. Gerard intentava treballar entre línies, però entre Javi Fuego, que el coneix a la perfecció, i els centrals aconseguien engabiar el talentós jugador periquito.

En canvi, l'Espanyol no va saber frenar les embranzides del Vila-real. Una centrada des de la banda dreta l'hauria pogut transformar en gol Ünal a la mitja volta des de la frontal de l'àrea petita, però 'la Roca' Sánchez va fer bo el seu sobrenom i va repel·lir el xut. Ningú va estar atent al rebuig i Rodrigo va poder afusellar sol Diego López per celebrar el seu primer gol a Primera Divisió

Cornellà es va enfadar i va xiular el mal joc del seu equip, que hauria pogut encaixar el segon en un xut de Ünal que va anar a la xarxa lateral (m. 27). L'Espanyol se'n va anar al vestidor sense haver xutat entre pals, amb un cop de cap desviat de Sergio García durant el minut Jarque i xut ras de Granero que se'n va anar d'un metre (m. 33) com el més semblant a una ocasió de gol.

Els vaivens de Víctor Sánchez

Marc Navarro va entrar en la represa, però no per Víctor Sánchez, com semblava lògic, sinó per Darder. Si la grada ja estava enfadada, veure com Quique reforçava el centre del camp amb un altre jugador de destrucció no va ajudar a calmar els ànims. Navarro va necessitar dos minuts per posar una bona centrada des de la línia de fons, que Sergio García no va poder pentinar amb precisió.

Els perillosos xuts de Cherysev (m. 59) i Fornals (m. 65) no van saber tan greu a l'afició local com un xut als núvols de Víctor Sánchez (m. 65), que va escoltar una altra xiulada just abans d'ocupar la tercera posició de la nit, ara de central, al substituir Piatti a Naldo. Difícil comprendre les decisions de Quique en aquest partit.

Per completar una nit negra, Víctor va tornar a quedar retratat, aquesta vegada amb David López a la foto, al perdre tots dos l'esquena davant Bacca, que es va escapar per velocitat en la seva primera acció després de sortir de la banqueta i es va equivocar al no afusellar Diego López. Va optar per driblar el porter, que el va tocar al veure's superat, però el colombià no va voler llançar-se i el seu intent de remat el van poder allunyar els centrals a batzegades.

Un pas endavant

Només en l'últim quart d'hora l'Espanyol es va veure capaç de fer un pas endavant, coincidint potser amb la baixada física del seu rival i també gràcies a un marcador que, després d'un mal partit, seguia obert. La insistència de Gerard va animar el seu equip, que va començar a veure de prop Asenjo, encara que els primers xuts a porta no van arribar fins al minut 80, en un cop de cap i un xut consecutius del davanter de Santa Perpètua.

L'equip i la grada van començar a creure en la possibilitat de sumar, i una falta al límit de l'àrea va materialitzar aquest somni. Granero, amb un toc suau i col·locat, va batre Asenjo i va canviar els xiulets per eufòria (m. 85). Un èxtasi que hauria pogut ser més gran si en l'última jugada del partit l'Espanyol hagués aconseguit el triomf. Baptistao va rematar al travesser, Asenjo va treure sobre la línia el xut de Sergio García al rebuig i de nou el rebot va caure a peus de Gerard, que el va enviar al lateral de la xarxa. Hauria sigut massa premi per a un equip que no aconsegueix determinar el seu rumb, però que en una jornada propícia s'allunya un punt més del descens.

Espanyol, 1 - Vila-real, 1

<strong>Espanyol:</strong> Diego López; Víctor Sánchez, David López, Naldo, Aarón; Baptistao, Darder, Carlos Sánchez, Granero; Sergio García, Gerard.