TRIOMF AL WANDA

L'Atlètic no perd l'estela del Barça (2-0)

L'equip de Simeone s'imposa a un trist Athletic amb gols de Gameiro i Costa i segueix a set punts del líder

undefined42186197 graf4225  madrid  18 02 2018   el delantero franc s del atl 180218163752

undefined42186197 graf4225 madrid 18 02 2018 el delantero franc s del atl 180218163752 / BALLESTEROS

2
Es llegeix en minuts
Antonio Merino

L’Atlètic no va fallar en el seu intent de seguir l’estela del Barcelona, al qual torna a tenir a set punts després del triomf contra l’Athletic (2-0). Un gol de Gameiro i un altre de Diego Costa a la segona meitat van sentenciar un rival pla que venia de golejar a la Lliga Europa, però que no va deixar cap sensació positiva al feu blanc-i-vermell.

L’empenta de l’equip de Simeone gairebé no va trobar resposta en l’Athletic, convençut des de l’inici del matx que en la càlida tarda al Wanda haurien de florir les seves virtuts defensives per sobre d’altres qualitats. Un idea que molt probablement compartia Williams, el jugador més avançat de l’equip basc convertit en davanter d’urgència i ubicat en una illa pròxima a l’àrea d’Oblak.

Monòleg matalasser

A poc a poc, el partit va començar a ser un monòleg de l’Atlètic, que va dominar la pilota, encara que no va tenir el més important, el gol. El va buscar Diego Costa, que una vegada més va iniciar una croada contra tota la defensa de l’equip basc. En plena disputa, l’àrbitre no va assenyalar un penal per una falta de Núñez sobre el davanter de Lagarto. L’acció va desencadenar una gran emprenyada a la grada i a la banqueta blanc-i-vermella, amb Simeone al capdavant.

Notícies relacionades

La polèmica es va traslladar a l’altra àrea en una acció de Lucas sobre Williams, a qui el jugador matalasser va impedir connectar la rematada amb un lleuger toc al turmell. A poc a poc, el partit va anar a menys entre la falta d’efectivitat de l’Atlètic i el poc convenciment de l’Athletic de poder treure alguna cosa del feu blanc-i-vermell. Enmig d’aquesta atonia, l’àrbitre li va perdonar la segona groga a Costa per simular un penal a l’iniciar-se la segona meitat. El davanter ho va intentar arreglar amb un xut que va desviar Kepa poc abans que Oblak posés un nus a la gola dels aficionats al marcar-se dues retallades fora de l’àrea.

Assistència de Griezmann

En la següent acció, el fosc panorama del Wanda va canviar de cop gràcies a una pilota robada per Saúl a la banda esquerra. Entre Correa Griezmann la pilota va circular amb rapidesa fins a arribar a Gameiro que va marcar de xut creuat amb la dreta (m. 67). El gol va desvetllar l’equip de Simeone i va acabar amb la resistència del conjunt basc, tan enfosquit com el seu depriment joc. Després Costa es va entossudir a fer que l’Atlètic no guanyés el seu novè partit per 1-0 i va aprofitar una passada de Gameiro per batre Kepa de xut creuat amb la dreta i tancar una tarda plàcida per a un equip entossudit a no perdre de vista el líder.     

Atlètic, 2 - Athletic, 0

<strong>Atlètic</strong>: Oblak (5); Vrsaljko (6), Lucas (6), Giménez (6), Filipe Luís (6); Correa (5), Saúl (6), Thomas (7), Koke (5); Diego Costa (7),  Griezmann (7)