JOCS OLÍMPICS D'HIVERN

Regino Hernández, bronze als Jocs de Corea

El 'rider' acaba amb una sequera de 26 anys sense medalles al donar la campanada en 'snowboard cross'

Bongpyeong-myeon (Korea, Republic Of), 15/02/2018.- Pierre Vaultier (front) of France and Regino Hernandez of Spain celebrate after placing 1st and 3rd respectively in the Men’s Snowboard Cross SBX final at the Bokwang Phoenix Park during the PyeongChang 2018 Olympic Games, South Korea, 15 February 2018. (España, Fénix, Corea del Sur, Francia) EFE/EPA/SERGEI ILNITSKY / SERGEI ILNITSKY (EFE)

Bongpyeong-myeon (Korea, Republic Of), 15/02/2018.- Pierre Vaultier (front) of France and Regino Hernandez of Spain celebrate after placing 1st and 3rd respectively in the Men’s Snowboard Cross SBX final at the Bokwang Phoenix Park during the PyeongChang 2018 Olympic Games, South Korea, 15 February 2018. (España, Fénix, Corea del Sur, Francia) EFE/EPA/SERGEI ILNITSKY
jcarmengol42096672 snowboarding     pyeongchang 2018 winter olympics     men s 180215063258

/

2
Es llegeix en minuts
Joan Carles Armengol

Regino Hernández ha donat una sorpresa històrica en l'esport espanyol a l'aconseguir una medalla en els Jocs Olímpics d'Hivern de Pyeongchang. Elriderceutí establert a Màlaga ha compensat de sobres la decepció de l'eliminació del donostiarra Lucas Eguibar -un dels favorits- en els vuitens de final de snowboard cross amb una actuació sensacional que ha saldat amb la medalla de bronze a Corea del Sud. Es tracta de la tercera medalla només per a Espanya en uns Jocs d'Hivern, després de l'or de Paquito Fernández Ochoa a Sapporo 1972 (eslàlom) i el bronze de la seva germana Blanca a Albertville 1992, també en eslàlom. Regino ha acabat amb una sequera de 26 anys sense que cap espanyol pugés a un podi olímpic.

Hernández, de 26 anys i en els seus tercers Jocs (va ser 31è a Vancouver 2010 i 21è a Sotxi 2014), ha donat una immensa campanada a l'anar superant rondes (després d'aconseguir el tercer millor temps en la qualificació prèvia) amb una suficiència impressionant i, una vegada en la final dels 6 millors, negociar perfectament la pressió i l'exigent recorregut del Phoenix Snow Park per acabar al podi olímpic de l'espectacular modalitat de snowboard cross, prova en la qual sisridersbaixen junts en un recorregut ple de salts, revolts peraltats i clots.

A l'ombra d'Eguibar

Regino Hernández, que llueix una frondosa barba, no és un desconegut en el surf de neu, però ha viscut en els últims anys a l'ombra d'Eguibar, de 24 anys, que atresora dues victòries i 10 podis en la Copa del Món. Eguibar, a més, va ser campió de la Copa del Món 2014-15 i subcampió mundial a Sierra Nevada 2017, on Regino el va acompanyar perfectament en la medalla de plata que tots dos van aconseguir per equips.

El ceutí-andalús només havia fet un podi en la Copa del Món, un tercer lloc a la Molina 2014, però havia sigut campió del món júnior el 2011. I en la temporada actual tenia millors resultats que Eguibar, amb una victòria per equips a la Copa del Món de Montafon i, individualment, un sisè lloc a Cerro Catedral (Argentina) i dos setens també a l'Argentina i a Erzurum (Turquia).

Notícies relacionades

Regino ve d'una lesió, soferta el març del 2017 en una caiguda a Veysonnaz (Suïssa), en què es va fer mal als tendons de les espatlles i una vèrtebra al coll. Però, en el seu retorn a la competició el mes de setembre passat, ja va demostrar el seu nivell habitual i actualment marxa en setena posició a la Copa del Món 2017-18.

L'espanyol ha patit en els vuitens de final, que ha superat per 16 centèsimes de segon, però després ha guanyat amb autoritat els quarts de final i les semifinals, en dues baixades amb moltes caigudes per darrere seu.