EL PARTIT DEL BERNABÉU

Neymar es queda molt curt

L'estrella brasilera no pot rematar el Madrid i Unay Emery es torna a desacreditar en un partit del màxim nivell

undefined42088220 paris saint germain s brazilian forward neymar gestures duri180214230435

undefined42088220 paris saint germain s brazilian forward neymar gestures duri180214230435 / CURTO DE LA TORRE

3
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote

Ni Neymar ni Mbappé van arrasar al Bernabéu, ni Unai Emery va buscar les pessigolles a Zinedine Zidane tot i que ho va tenir a tocar després que Rabiot avancés el PSG i el partit quedés obert al fet que el trident del conjunt parisenc trobés espais per obrir en canal l’equip blanc. En van trobar durant un bon tros però els milionaris visitants no van tornar a veure porta i la remuntada madridista va caure segurament molt pitjor a les altures qatarianes del club francès que el 3-1 encaixat a Munic davant el Bayern en l’última jornada de la fase de grups.

Ja llavors es va dir per París que el tècnic basc estava condemnat si no guanya la Champions. Zidane segueix respirant i pot donar gràcies al fet que aquest cop va reaccionar a temps a la banqueta i va recórrer a Asensio i Lucas, que van ser els que van liderar l’estirada definitiva per capgirar el marcador. A Emery Cavani el va voler matar amb la mirada quan el va substituir per Meunier i la resta dels jugadors de la banqueta no van poder ocultar la seva desesperació en els minuts finals per les decisions del seu tècnic. Ningú pot assegurar la seva integritat en les pròximes hores. El tocaran per tots costats.

Enèrgica posada en escena

«Que Déu ens beneeixi i ens protegeixi», va escriure Neymar al costat de la foto de la samarreta, les canyelleres i les botes taronges, canviades al cap de mitja hora de partit per unes de platejades, que va penjar al compte de Twitter un parell d’hores abans que comencés el xoc. Un missatge que es podrien haver fet seu els milers de seguidors madridistes a qui Nacho va evitar un primer gran ensurt amb una dura entrada a l’estrella brasilera el primer cop que el va encarar, amb la porteria de Keylor Navas entre cella i cella.

Marcelo dedica el tercer gol a Zinedine Zidane / FRANCISCO SECO (AP)

Va ser la fogonada amb què el PSG es va treure de sobre l’enèrgica posada en escena del Reial Madrid i el clar avís del que podia esperar al substitut del sancionat Carvajal, si no recorrien a ell les ajudes previstes per Zidane perquè no es produís en la defensa blanca l’esvoranc previst per Emery. Pel tècnic basc i per tots els que pensaven que el xoc d’anada dels vuitens de final a l’estadi madridista era l’escenari elegit per Neymar per impulsar la seva escalada definitiva cap al número u, cap al tron ocupat per Messi, amb la competència a base de gols i pilotes d’or de Cristiano Ronaldo, l’altra gran figura que reclamava l’atenció mundial en un desafiament amb regust d’assaig de relleu en els dominis fins ara inaccessibles de l’insaciable atacant portuguès.

Privilegis

El passat dia 5 tots dos van celebrar el seu aniversari i en aquella ocasió no hi va haver color a l’hora de valorar els fastos de les celebracions. Va guanyar per golejada la del rumbós brasiler, que en feia 26, set menys que el portuguès. Es va saltar l’entrenament de l’endemà, però després va marcar l’únic gol amb què el PSG va guanyar el Tolosa (0-1) quatre dies abans de presentar-se al Bernabéu amb la idea d’embolicar la troca, amb tot menys respecte pels llorers del dotze cops campió d’Europa, tres d’ells els últims quatre anys.

Mbappé intenta allunyar-se de Varane / RODRIGO JIMÉNEZ (efe)

Notícies relacionades

Així les gasta l’exjugador del Barcelona, que no va aguantar viure a l’ombra de Messi al club blaugrana i regna ara al PSG amb tota classe de privilegis, amb la idea, diuen, de fer el salt al Madrid cap al 2019, ja amb una Champions, una Pilota d’Or i un Mundial.

Decisiu i letal

Però l’estrella al Bernabéu va ser Cristiano Ronaldo. El partit va arribar casualment quan sembla més lluny en els últims mesos la sortida del portuguès, que va tornar a mostrar-se letal en la seva competició preferida, tot i que el seu nou doblet fos a través d’un penal bastant discutible i amb un cop de genoll després d’un desviament d’Areola. Li va servir, és clar, per acabar molt per sobre en efectivitat del brasiler, que va participar en el gol de Rabiot, però es va quedar sec tot i que va tirar més que ningú del seu equip i va deixar constància de la seva qualitat excelsa. Nacho va sortir viu finalment de l’exigent compromís que li va tocar afrontar i Neymar pot ser que el 6 de març es decideixi a canviar d’aires abans del previst.