LA CONTRAOFERTA

LaLiga pagarà 1,2 milions d'euros a l'any a Tebas

Els clubs doblen el sou al seu president, que estava disposat a acceptar l'oferta de la Sèrie A

undefined39976396 files  this file photo taken on march 23  2017 shows javier 180213171312

undefined39976396 files this file photo taken on march 23 2017 shows javier 180213171312 / ROSLAN RAHMAN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els clubs de LaLiga van decidir en assemblea extraordinària doblar el sou al seu president, Javier Tebas, que passarà a cobrar 1,2 milions per temporada, més uns 250.000 per variables. L’acord, rubricat amb cinc vots en contra (els del Reial Madrid, l’Athletic, el Celta i dos equips de Segona A), es va produir un dia abans que els directius de la Sèrie A italiana es reuneixin avui per decidir la contractació del dirigent, a qui ja havien presentat una oferta per quatre anys per la mateixa quantitat que cobrarà ara a LaLiga, amb la qual té contracte fins al 2021. 

Tebas cobrava fins ara 629.033 euros de salari per temporada, més 250.000 per bonificacions per objectius. Des del 2013, en què va substituir José Luis Astiazarán al capdavant de l’organització, ha multiplicat per quatre els seus honoraris. També ha disparat els ingressos de LaLiga a 3.034 milions i ha consolidat l’economia dels clubs amb els ingressos televisius. 

Oferta italiana

Això és el que va valorar l’assemblea, que només va tenir aquest punt a l’ordre del dia. «Era imprescindible i vital. La Lliga italiana volia robar knowhow (coneixements) i no l’hi podíem regalar. No podia ser. Seria una pèrdua irreparable», va comentar el president del Rayo, Raúl Martín Presa, després de l’assemblea en què es va acordar la pujada.

El directiu de l’equip madrileny va recordar que quan Tebas va arribar a la presidència hi havia equips «amb problemes concursals i ha doblat els ingressos televisius». Ha fet una estructura professional, envejada arreu del món», va afegir.

Pel FC Barcelona va estar present a l’assemblea el directiu Manel Arroyo, que va votar a favor de l’augment del sou en els seus dos vots, del primer i el segon equip. «Malgrat que és ben conegut que no ens han agradat moltes de les seves declaracions, perquè han sigut molt desafortunades, sempre hem valorat molt la seva capacitat de gestió», van declarar fonts blaugranes.

Notícies relacionades

«He rebut una oferta per ser conseller delegat de la Sèrie A i la trobo fascinant. Soc una persona que estima els desafiaments i aquest projecte m’estimula. Sé que hi ha molt per fer perquè he conegut alguns clubs i he estudiat la situació. El problema és un altre de diferent de l’espanyol. Veurem què en pensa la meva família. En els pròxims dies prendrem una decisió tots junts», va declarar Tebas la setmana passada en una entrevista concedida a La Gazzeta dello Sport.

Acord amb limitacions

La decisió de LaLiga li complica les coses i ningú dubta ara que Tebas seguirà al capdavant de la patronal dels clubs espanyols. Al nou contracte s’hi inclourà una clàusula per la qual el dirigent no podrà treballar durant dos anys en una empresa similar en cas que optés per marxar. En el supòsit que rebés una indemnització per acomiadament hauria de tornar-la per exercir en un altre lloc. Per contra, continuaria rebent el sou durant els nou mesos següents de la seva possible sortida, sempre que no es lligués a una altra competició professional de futbol.