LES ESTRELLES DEL DUEL

Passarel·la d'il·lustres al Bernabéu

Cristiano, Mbappé i Neymar atrauran els focus en una nit especial al feu blanc

undefined42058117 epa8625  saint germain en laye  francia   13 02 2018   el ju180213210357

undefined42058117 epa8625 saint germain en laye francia 13 02 2018 el ju180213210357 / ETIENNE LAURENT

3
Es llegeix en minuts
Antonio Merino

Serà com una convenció d’egos, una passarel·la, meitat parisenca, meitat milla d’or, un còctel de perfums que farà impossible saber quina olor desprendrà el Bernabéu. Entre aquesta constel·lació d’estrelles hi haurà Cristiano Ronaldo, sempre atent a l’últim que dicti la moda sense rebaixar gens ni mica la seva arrogància, encara que aquesta vegada haurà de compartir el seu divisme amb Neymar i Mbappé, les dues grans estrelles del PSG que arriben disposats a espatllar la nit a l’astre portuguès.

Nasser Al-Khelaifi, l’amo del PSG, sap que portar al punt més alt el seu equip té un preu elevat. Insistint en el fair play financer, el xeic va treure el talonari per gastar-se 400 milions d’euros l’estiu passat per a un total de més de 1.100 milions en set anys. A part d’això, els elevats sous dels jugadors francesos inclouen el PSG en 12 dels 13 jugadors més ben pagats de França, amb Neymar al capdavant i els seus gairebé 37 milions d’euros. «Han trencat el mercat i no guanyaran res», afirmava un alt dirigent del Madrid. Això s’haurà de veure, perquè l’equip francès  apunta a totes les competicions.

Cal esperar a veure’ls abans de l’enfrontament, perquè el PSG va decidir exercitar-se a París per arribar a Madrid ahir a la tarda i atrinxerar-se a l’hotel. Pel Bernabéu desfilarà el que hauria pogut ser i no va ser. Kylian Sanmi Mbappé Lottin, el dorsal 29, el nano de 19 anys que va sorprendre Europa des del Principat de Mònaco la temporada passada i al qual el Madrid es penedeix de no haver inclòs en la seva nòmina.

Cristiano Ronaldo, durant l'entrenament de dimarts / PAUL WHITE (AP)

El davanter ja s’ha imbuït de l’ambient de luxe i del glamur de la societat francesa. Abans d’això, amb 14 anys, va conèixer el seu gran ídol, Cristiano Ronaldo, a Valdebebas. Va confessar que tenia fotos de l’astre portuguès a la seva habitació. Ara, Mbappé defensa el que serà el seu rival al Bernabéu.

«Cristiano no està en el seu declivi. Si ho estigués, molts altres futbolistes també ho estarien. És un dels punts forts del Madrid», ha afirmat l’explosiu jugador del PSG.

Golejada i xiulets per a Neymar 

Al seu costat apareix el jugador de qui es diu que pot tenir un futur blanc. Neymar, que ha emigrat aquesta temporada a terres franceses per no estar més a l’ombra de Messi. 

Però a Neymar  li passen coses molt rares al PSG, com que el xiuli el seu públic després d’haver marcat quatre gols, com li va passar contra el Dijon el mes de gener passat. La resposta pot estar en la seva guerra amb Cavani per veure qui llançava els penals i en el caràcter conflictiu del brasiler. L’última cosa que va deixar al Barcelona van ser dos gols i una assistència en la sorprenent remuntada davant del PSG al Camp Nou (6-1). 

Notícies relacionades

El xeic no té cap intenció de vendre’l i assegura que no existeix la famosa clàusula per la qual pot agafar la porta de sortida per 222 milions, com al Barça.

«Estic ansiós per jugar contra el Madrid», reconeix Neymar, que es veurà les cares amb Cristiano i amb altres vells coneguts de les seves visites al Bernabéu en els clàssics com Sergio Ramos o el seu compatriota Marcelo, que ja els ha obert la porta gran del Bernabéu perquè, diu, «els grans jugadors han d’estar en aquest club». H