JOCS OLÍMPICS D'HIVERN

Queralt Castellet, cinquena, entra en la final de migtub

La 'rider' de Sabadell aspira a una medalla dimarts a la matinada en els seus quarts Jocs

¿Qui és Queralt Castellet? / MIRIAM LÁZARO

1
Es llegeix en minuts
Joan Carles Armengol

Queralt Castellet ja està en la seva tercera final olímpica. La riderha aconseguit, als seus 28 anys i en els seus quarts Jocs Olímpics d'Hivern, classificar-se entre les 12 millors en l'especialitat de migtub (mig tub amb planxa de neu) després d'aconseguir la cinquena millor puntuació de les 24 participants.

Castellet ha aconseguit dels jutges una puntuació de 71.50 punts en la primera ronda, cosa que li ha valgut ja quedar entre les cinc millors. En la segona baixada, la snowboarder catalana s'ha vist perjudicada per una caiguda en el seu cinquè i últim truc, cosa que l'ha penalitzat molt (45.50). No obstant, només puntua la millor de les rondes i Queralt ha mantingut la cinquena posició que la col·loca entre les favorites en la final, que se celebrarà en menys de 24 hores, a les 2.00 d'aquesta pròxima matinada de dimarts.

En aquesta final, Queralt Castellet, com la resta d'11 finalistes, disposarà de tres rondes per desplegar tots els seus salts, girs i piruetes. Aquest dilluns, la vallesana ha fet cinc salts en cada una de les seves baixades, amb una notable altitud en els salts en el seu primer intent (una mitjana de 2,6 metres i un màxim de 3,7). En aquesta ronda ha planxat amb pulcritud tots els seus intents, inclosos el Frontside 9 i el Backside 9 encadenats.

Notícies relacionades

"Soc optimista", ha explicat Queralt a Efe a la zona mixta de Phoenix Park, de cara a la final d'aquest dimarts, en què apuntarà a medalla. "Sempre ho soc, cal ser positius", ha indicat la rider de Sabadell aquest dilluns a Corea del Sud.

La qualificació ha estat dominada per la nord-americana Chloe Kim, amb 95.50 punts, seguida de la xinesa Liu Jiayu (87.75), la japonesa Haruna Matsumoto (84.25) i la nord-americana Maddie Mastro (83.75). Les nord-americanes Kelly Clark (11a, amb 63.25) i Arielle Gold (12a, amb 62.75) s'han classificat en les dues últimes posicions que donaven el pas a la final, mentre que una altra veterana, l'australiana Holly Crawford, ha quedat fora: 13a, amb 57.50.