Abonats a l'1-0

L'Atlètic ha guanyat per la mínima vuit dels 15 partits en què ha vençut

undefined41996123 soccer football   la liga santander   malaga cf vs atletico 180212200336

undefined41996123 soccer football la liga santander malaga cf vs atletico 180212200336 / JON NAZCA

3
Es llegeix en minuts
Antonio Merino

De sobte la Lliga ha tornat a bullir després d’estar freda com un glaç, amb el Barcelona traient la maça i la resta mirant-s’ho des de lluny. Però enmig d’aquesta atonia, l’Atlètic ha tornat al seu estat pur. A la famosa premissa de Diego Pablo Simeone de «partit a partit» s’afegeix una altra de les grans qualitats que defineixen aquest equip: l’1-0, el marcador que l’equip blanc-i-vermell rendibilitza com ningú. Una victòria mínima que ja li ha donat 24 dels 52 punts que suma aquesta temporada.

L’efecte Simeone segueix viu després de trontollar arran de la caiguda de l’equip en la fase de grups de la Champions i de perdre les seves opcions també a la Copa del Rei davant el Sevilla. Dos cops durs d’encaixar per a una plantilla que segueix perseguint el seu somni d’aixecar el trofeu de més prestigi a Europa, però que se sosté amb molta solidesa a la Lliga.

Oblak, una assegurança

Lluny de notar aquest efecte devastador d’abandonar dues competicions, cosa que es va unir a haver d’esperar fins a l’1 de gener del 2018 per poder donar entrada a l’equip a Diego Costa i Vitolo per la sanció de la FIFA, l’Atlètic ha anat esgarrapant punts sense aixecar passions amb el seu joc. Ni al Wanda Metropolitano ni lluny del seu nou temple.

  

Oblak ha deixat la porteria a zero en 15 dels 23 partits de Lliga que ha disputat

  A Griezmann se’l veu ara tan implicat que és capaç d’encarar-se amb el públic quan reté la pilota per perdre temps i la grada l’hi recrimina, tal com va passar davant el València. De tot això, l’Atlètic ha fet virtut fins a plantar-se als mateixos nassos del Barcelona, al qual ha retallat quatre punts en les dues últimes jornades fins a situar-se a set, amb 45 encara per disputar.   

Gran solidesa

I confien que les diferències es retallaran encara més quan l’equip de Valverde reprengui la Champions la setmana que ve, encara que l’Atlètic comença aquest dijous el seu recorregut per l’Europa League davant el Copenhaguen, un partit en què podria reaparèixer Godín després que el central uruguaià s’hagi recuperat de l’impacte amb Neto, porter del València, que li va provocar la pèrdua de tres dents al Wanda Metropolitano. De moment, a aquestes altures del campionat, els 52 punts que suma l’equip blanc-i-vermell suposen la segona millor marca de Simeone. Són cinc punts menys que quan l’Atlètic va aconseguir la Lliga amb el Cholo en la campanya 2013-2014. Llavors, a aquestes altures, tenia 57 punts.

    

L'equip blanc-i-vermell suma cinc punts menys que quan va guanyar la Lliga en la temporada 2013-2014

Notícies relacionades

Els números actuals li confereixen una gran solidesa.  L’Atlètic només ha encaixat una derrota, davant de l’Espanyol, i és l’equip menys golejat, amb nou gols, dos menys que el Barcelona, 18 menys que el València, tercer classificat, i 14 menys que el Madrid, que és quart. En això té molt a veure Oblak, el meta eslovè, que ha deixat la porteria a zero en 15 dels 23 partits disputats.

Amb aquests números, poc importa que el punch de l’Atlètic sigui el pitjor dels quatre primers equips. Fins ara ha marcat un total de 34 gols, 26 menys que el líder; 11 menys que el València i 16 menys que el Madrid. Però això tant li fa, perquè aquest equip en té prou de marcar un gol i convertir-lo en un tresor d’un valor incalculable.