POLÈMICA OBERTA

Un empresari xinès nega la suposada xenofòbia de Piqué

"Tu estimes els xinesos", assegura el president de Techeetah de Fórmula E al central blaugrana

1
Es llegeix en minuts

Piqué continua amb la seva particular batalla amb la premsa i allarga la polèmica de Cornellà-el Prat. Fa uns dies, després de la classificació del Barça per a la semifinal de la Copa del Rei, el central va declarar que l'Espanyol no era un equip de Barcelona sinó que pertanyia a Cornellà.

Les seves paraules van encendre l'ambient del derbi de Lliga, el tercer en només dues setmanes. Però ell, lluny d'acabar amb la polèmica, va prosseguir. Primer va fer callar la grada del RCD Stadium després de marcar el gol que li donava l'empat al Barça. Després, va comparèixer davant els mitjans i es va reafirmar en les seves declaracions.

Acusacions a la xarxa

"Dir que són de Cornellà no és una falta de respecte. És una obvietat, i amb això em referia al fet que cada vegada estan més desarrelats de Barcelona. Tenen un propietari xinès també i tots els seus consellers són xinesos", va explicar el central per justificar les seves anteriors declaracions, considerades per l'Espanyol com a incitadores de violència, racisme i xenofòbia. I va afegir:  "Ara no cal que es gastin els diners als diaris dient que són de la Xina, d'Espanya, d'Itàlia o de Tabàrnia".

Piqué fa broma amb l’empresari xinès Edmund Chu. / periodico

Notícies relacionades

Amb les paraules de Piqué després del partit, les acusacions de racisme van començar a proliferar a la xarxa. I el blaugrana no ha trigat a respondre. Ho ha fet amb un vídeo a Instagram Stories en què pregunta a Edmund Chu, president xinès de Techeetah de Fórmula E, una competició similar a la F-1, amb monoplaces elèctrics, què li sembla la polèmica. "¿Què penses del que diu la premsa espanyola que no m'agraden els xinesos?", diu Piqué. I l'empresari respon: "que estimes els xinesos". 

Així, entre rialles i amics, el central recorda que ell no té res contra els xinesos i que la seva actitud no és xenòfoba ni racista.