NOU JUDICI ALS EUA

Pena de 125 anys per al metge abusador de la gimnàstica

Larry Nassar va ser jutjat per abusar i agredir almenys 265 noies durant dues dècades

jcarmengol41920255 larry nassar listens as lead prosecutor angela povilaitis ma180205163543

jcarmengol41920255 larry nassar listens as lead prosecutor angela povilaitis ma180205163543 / Matthew Dae Smith

1
Es llegeix en minuts

El metge esportiu Larry Nassar ha sigut condemnat a una pena d'entre 40 i 125 anys de presó després del seu tercer procés per abús sexual de gimnastes de l'equip nord-americà, celebrat aquest dilluns a Charlotte (Michigan)El terapeuta ja havia sigut condemnat a 60 anys per possessió de pornografia infantil i, posteriorment, a una pena de 40 a 175 anys de reclusió per haver agredit almenys 265 víctimes durant dues dècades, en el marc de l'escàndol sexual més gran en la història de l'esport nord-americà.

Com va passar en el judici anterior, que es va fer al comtat d'Ingham (Michigan), la sentència d'aquest dilluns ha arribat després d'una llarga desfilada de testimonis de víctimes de Nassar, que van oferir detallades descripcions de la forma d'actuar del metge, que amagava els seus abusos sexuals amb la forma de tractaments terapèutics. Nassar va treballar gairebé 20 anys al servei de l'equip olímpic de gimnàstica dels EUAequip olímpic de gimnàstica dels EUA, i també per a la federació nacional d'aquest esport i per a la Universitat de Michigan State, sense que els seus abusos fossin detectats o castigats. En les últimes setmanes hi ha hagut diverses dimissions en aquests organismes, que van ser incapaços d'aturar el criminal comportament de Nassar.

Notícies relacionades

La jutge del comtat d'Eaton (Michigan), Janice Cunningham, va pronunciar la sentència entre l'emoció i les llàgrimes de moltes de les víctimes, presents a la sala. Entre elles, Rachael Denhollander, la primera dona que va acusar el culpable d'abús sexual, que havia repetit insistentment en el seu al·legat davant la jutge: "¿En quant es valora una nena?". La resposta la va tenir al mateix tribunal. "El seu valor és la sentència més greu que la justícia pot dictar, que és el que ha passat aquí".

L'inexpressiu acusat a penes es va immutar i semblava que no entenia el que havia passat durant el judici. "La visió dels vostres testimonis es mantindrà sempre als meus pensaments", va poder dir. "No estic segura que realment entengui que el que va fer està malament i l'impacte devastador que va tenir en les víctimes, els seus familiars i amics", ha assegurat la jutge Cunningham.